Suroviny:
- kyslá kapusta, 1 liter;
- voda, 2 litre;
- 2 klobásky, 220 gr.;
- sušené huby, 50 gr.;
- 1 cibuľa;
- 3 strúčiky cesnaku;
- 1 strúhaný zemiak;
- 6 sušených sliviek;
- 1 lyžička mletej červenej papriky;
- celé čierne korenie, 10 ks;
- bobkový list, 4 ks;
- 1/4 lyžičky čili;
- 1 lyžica soli;
- pšeno/jáhly/ryža.
Postup:
- Huby namočíme na pár hodín do vody. Scedíme, opláchneme a posekáme ich nadrobno.
- Klobásku nakrájame na menšie kusy a dáme variť s hubami do vody.
- Osolíme, pridáme čierne korenie, bobkový list, napoly rozdelenú cibuľu a cesnak.
- Slivky opláchneme a pokrájame na menšie kusy. Pridáme do polievky.
- Varíme cca pol hodinu, pridáme nastrúhaný zemiak a ďalej varíme cca pol hodinu.
- Kyslú kapustu scedíme (može sa aj prepláchnuť ak je veľmi kyslá, príp. nasekať na menšie kusy) a pridáme do polievky.
- Povaríme cca 20 minút. Nakoniec okoreníme s červenou paprikou a čili.
- Podávame s vareným pšenom (jáhlami) alebo ryžou.
0 comments:
Zverejnenie komentára