pondelok 14. januára 2013

Detská výživa



Suroviny (na cca 12 fliaš s objemom 3 dcl):

  • 2,5 kg očistených jabĺk (olúpané štvrtinky),
  • 1 balíček vanilkového cukru, 
  • 250 g kryštálového cukru (cukru môze byť aj menej, ak sú jablká sladké),
  • škorica.

Postup:

  1. Jablká dáme do hrnca, podlejeme vodou (1- 1,5 dl ) a necháme variť. 
  2. Pridáme vanilkový cukor, kryštálový cukor a škoricu. Občas premiešame, aby sa zmes nepripálila.
  3. Keď sú jablká rozvarené, pretlačíme cez sito (napr. pomocou naberačky). 
  4. Naplníme do fliaš a sterilizujeme 20 minút.

Poznámka (ako sterilizovať):

Postup podľa mojej mamky: na platňu sporáku dáme hrniec s hrubším dnom. Doňho dáme na spodok starú utierku alebo nejakú plátenú handričku (aby nepraskli fľaše od plameňa) a naukladáme naplnené a uzavreté fľaštičky. Napustíme vodu takmer do polovice výšky fliaš, zakryjeme pokrievkou a necháme variť. Keď začne vrieť, stíšime plameň a pomaly varíme 20 minút. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...