nedeľa 26. januára 2014

Osie hniezda


Suroviny:
  • 1 šálka mlieka, 235 ml;
  • 4 lyžičky sušeného droždia, 10 gr.;
  • 3 1/3 lyžíc cukru, 50 gr.;
  • 1 lyžička soli;
  • 1/2 pohára nesoleného masla, 115 gr.;
  • 3 1/4 pohára hladkej múky, 400 gr.;
Na orechovú plnku:
  • 1/2 pohára nesoleného masla, 115 gr.;
  • hnedý cukor, 80 gr.;
  • mleté orechy, 100 gr.;
  • hrozienka, 50 gr.
Postup:
  1. Šálku mlieka ohrejeme na 43 °C (110 °F). Nasypeme do nej droždie, cukor a soľ. Necháme cca 10 minút postáť, až sa droždie aktivuje. Hrozienka opláchneme a necháme postáť namočené v rume.
  2. Do misky dáme múku. Maslo rozpustíme a pridáme k múke. Vymiešame na cesto spolu so šálkou mlieka. Necháme 1 hodinu vykysnúť. 
  3. Mleté orechy premiešame s cukrom. Maslo rozpustíme v panvičke. Cesto vyvaľkáme na 1/2 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme maslom a posypeme orechami s cukrom. Pridáme hrozienka.
  4. Obdĺžnik zrolujeme a nožom z neho odkrajujeme 2cm hrubé kolieska. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku nakysnúť, kým sa nahreje rúra.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C (350 °F). Pečieme 15 minút. Vyberieme a potrieme vajíčkom a zvyškom rumu z hrozienok. Pečieme ešte cca 15 minút.
  6. Po upečení necháme 15 minút ochladnúť a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...