Suroviny:
- 1 šálka mlieka, 235 ml;
- 4 lyžičky sušeného droždia, 10 gr.;
- 3 1/3 lyžíc cukru, 50 gr.;
- 1 lyžička soli;
- 1/2 pohára nesoleného masla, 115 gr.;
- 3 1/4 pohára hladkej múky, 400 gr.;
Na orechovú plnku:
- 1/2 pohára nesoleného masla, 115 gr.;
- hnedý cukor, 80 gr.;
- mleté orechy, 100 gr.;
- hrozienka, 50 gr.
Postup:
- Šálku mlieka ohrejeme na 43 °C (110 °F). Nasypeme do nej droždie, cukor a soľ. Necháme cca 10 minút postáť, až sa droždie aktivuje. Hrozienka opláchneme a necháme postáť namočené v rume.
- Do misky dáme múku. Maslo rozpustíme a pridáme k múke. Vymiešame na cesto spolu so šálkou mlieka. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
- Mleté orechy premiešame s cukrom. Maslo rozpustíme v panvičke. Cesto vyvaľkáme na 1/2 cm hrubý obdĺžnik. Potrieme maslom a posypeme orechami s cukrom. Pridáme hrozienka.
- Obdĺžnik zrolujeme a nožom z neho odkrajujeme 2cm hrubé kolieska. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie. Necháme ešte chvíľku nakysnúť, kým sa nahreje rúra.
- Rúru predhrejeme na 180 °C (350 °F). Pečieme 15 minút. Vyberieme a potrieme vajíčkom a zvyškom rumu z hrozienok. Pečieme ešte cca 15 minút.
- Po upečení necháme 15 minút ochladnúť a podávame.
0 comments:
Zverejnenie komentára