Suroviny (na 2 bagety):
- 2 poháre hladkej múky, 500 ml;
- 2 poháre celozrnnej múky, 500 ml;
- 2 lyžice sušeného droždia;
- 2 lyžice medu;
- 1 pohár vody;
- 2 lyžičky soli.
- Droždie dáme spolu s medom do pol pohára vlažnej vody. Necháme postáť až droždie začne peniť.
- K múke prisypeme soľ, prilejeme zmes s droždím a zvyšnú polovicu pohára vody. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
- Cesto rozdelíme na dve časti a vyformujeme do tvaru bagety. Nožom na povrchu urobíme zárezy. Necháme ďalšich 40 minút postáť.
- Rúru predhrejeme na 500 °F. Na spodnú priečku v rúre vložíme plech s ľadom a na vrchnej priečke dáme piecť bagetu. Pečieme cca 15 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára