sobota 20. septembra 2014

Celozrnná bageta


Suroviny (na 2 bagety):
  • 2 poháre hladkej múky, 500 ml;
  • 2 poháre celozrnnej múky, 500 ml;
  • 2 lyžice sušeného droždia;
  • 2 lyžice medu;
  • 1 pohár vody;
  • 2 lyžičky soli.
Postup:
  1. Droždie dáme spolu s medom do pol pohára vlažnej vody. Necháme postáť až droždie začne peniť.
  2. K múke prisypeme soľ, prilejeme zmes s droždím a zvyšnú polovicu pohára vody. Necháme 1 hodinu vykysnúť.
  3. Cesto rozdelíme na dve časti a vyformujeme do tvaru bagety. Nožom na povrchu urobíme zárezy. Necháme ďalšich 40 minút postáť. 
  4. Rúru predhrejeme na 500 °F. Na spodnú priečku v rúre vložíme plech s ľadom a na vrchnej priečke dáme piecť bagetu. Pečieme cca 15 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...