streda 29. januára 2014

Gemista - plnená zelenina

Suroviny:

  • mleté hovädzie mäso (330 g),
  • 6 menších paprík s tupým koncom (130 g),
  • 6 väčších paradajok (130 g),
  • 1 cibuľa (100 g),
  • 1 šálka jasmínovej ryže (150 g),
  • petržlenová vňať (80 g),
  • paradajkové pyré (500 g),
  • 3 lyžice olivového oleja,
  • soľ,
  • čierne korenie.

Postup:

  1. Z paprík a paradajok odrežeme vrch, ktorý po naplnení použijeme na zakrytie zeleniny. Vnútro u oboch zelenín vyberieme, dužinu z paradajky môžeme potom pridať do zmesi mäsa a ryže.
  2. V panvici na 1 lyžici oleja osmažíme cibuľu spolu s mäsom. Pridáme ryžu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, polovicu paradajkovej šťavy, korenie, soľ a varíme až je mäso jemné a ryža na 90% uvarená.
  3. Zeleninu dáme na olejom vymastený pekáč a naplníme ju iba do 3/4, pretože pri pečení sa objem vo vnútri zväčší. Odkrojenými vŕškami zeleninu zakryjeme, pokvapkáme zvyšným olejom, polejeme zvyšnou paradajkovou šťavou a dáme piecť.
  4. Pečieme 1 hodinu a priebežne podlievame vodou podľa potreby.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...