Suroviny:
- mleté hovädzie mäso (330 g),
- 6 menších paprík s tupým koncom (130 g),
- 6 väčších paradajok (130 g),
- 1 cibuľa (100 g),
- 1 šálka jasmínovej ryže (150 g),
- petržlenová vňať (80 g),
- paradajkové pyré (500 g),
- 3 lyžice olivového oleja,
- soľ,
- čierne korenie.
Postup:
- Z paprík a paradajok odrežeme vrch, ktorý po naplnení použijeme na zakrytie zeleniny. Vnútro u oboch zelenín vyberieme, dužinu z paradajky môžeme potom pridať do zmesi mäsa a ryže.
- V panvici na 1 lyžici oleja osmažíme cibuľu spolu s mäsom. Pridáme ryžu a nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, polovicu paradajkovej šťavy, korenie, soľ a varíme až je mäso jemné a ryža na 90% uvarená.
- Zeleninu dáme na olejom vymastený pekáč a naplníme ju iba do 3/4, pretože pri pečení sa objem vo vnútri zväčší. Odkrojenými vŕškami zeleninu zakryjeme, pokvapkáme zvyšným olejom, polejeme zvyšnou paradajkovou šťavou a dáme piecť.
- Pečieme 1 hodinu a priebežne podlievame vodou podľa potreby.
0 comments:
Zverejnenie komentára