Suroviny (na 8 ks):
- 2 plátky lístkového cesta, 450 gr.;
- čerstvé jahody, 450 gr.;
- 1 vajce na potretie;
Na vanilkový krém:
- 1 šálka mlieka, 240 ml;
- 2 lyžice kukuričného škrobu;
- 4 lyžice kryštálového cukru;
- štipka soli;
- 1 veľké vajce;
- 1/4 lyžičky vanilkového extraktu.
Postup:
- Lístkové cesto necháme rozmraziť.
- Pripravíme si vanilkový krém. V hrnci ohrejeme mlieko. Vsypeme doň škrob s cukrom, štipkou soli a vanilkou, chvíľu miešame. Vajce dáme do malej misky, rozšľaháme ho a postupne do misky pridávame časti teplej zmesi z hrnca. Keď je vajíčko ohriate (nemali by sa vytvoriť zrazeniny), pridáme ho do hrnca a vymiešame.
- Jahody nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme ich na 8 porcií.
- Lístkové cesto rozdelíme na 8 častí - obdĺžnikov. Každý obdĺžnik prehneme napoly a nožom narežeme kraj na pásiky. Obdĺžnik otvoríme a prostriedok naplíme krémom a potom jahodami. Pásiky spojíme navrchu pečiva.
- Rúru predrejeme na 190 °C (375 F). Pečieme cca 35 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára