nedeľa 26. januára 2014

Jahodové taštičky


Suroviny (na 8 ks):
  • 2 plátky lístkového cesta, 450 gr.;
  • čerstvé jahody, 450 gr.;
  • 1 vajce na potretie;
Na vanilkový krém:
  • 1 šálka mlieka, 240 ml;
  • 2 lyžice kukuričného škrobu;
  • 4 lyžice kryštálového cukru;
  • štipka soli;
  • 1 veľké vajce;
  • 1/4 lyžičky vanilkového extraktu.
Postup:
  1. Lístkové cesto necháme rozmraziť.
  2. Pripravíme si vanilkový krém. V hrnci ohrejeme mlieko. Vsypeme doň škrob s cukrom, štipkou soli a vanilkou, chvíľu miešame. Vajce dáme do malej misky, rozšľaháme ho a postupne do misky pridávame časti teplej zmesi z hrnca. Keď je vajíčko ohriate (nemali by sa vytvoriť zrazeniny), pridáme ho do hrnca a vymiešame.
  3. Jahody nakrájame na menšie kúsky a rozdelíme ich na 8 porcií.
  4. Lístkové cesto rozdelíme na 8 častí - obdĺžnikov. Každý obdĺžnik prehneme napoly a nožom narežeme kraj na pásiky. Obdĺžnik otvoríme a prostriedok naplíme krémom a potom jahodami. Pásiky spojíme navrchu pečiva.
  5. Rúru predrejeme na 190 °C (375 F). Pečieme cca 35 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...