nedeľa 9. marca 2014

Polievka z tekvice Hokkaido

Suroviny:

  • 1 tekvica Hokkaido (800 g),
  • olivový olej (70 ml),
  • 1 lyžička balzámového octu,
  • 1 cibuľa,
  • 3 zemiaky (200 g),
  • voda (700 ml),
  • smotana na šľahanie (150 ml),
  • mletý muškátový orech,
  • soľ, mleté čierne korenie.

Postup:

  1. Tekvicu prekrojíme napoly a vyberieme dužinu so semienkami. Semienka si môžeme uskladniť a vysadiť na jar. Dužina sa dá využiť do polievky alebo do zmesi na placky. 
  2. Tekvicu Hokkaido nie je potrebné lúpať. Nakrájame ju na kocky, polejeme olejom a octom, osolíme.
  3. Pečieme cca 15 minút na 180°C na plechu vyloženom papierom na pečenie. 
  4. V dostatočne veľkom hrnci na polievku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky. Dusíme cca 10 minút.
  5. Do hrnca pridáme upečenú tekvicu a prilejeme vodu. Povaríme, až sú zemiaky mäkké. 
  6. Prilejeme smotanu, okoreníme a osolíme. Zmes rozmixujeme na hladkú polievku pomocou ponorného mixéra. 
  7. Pred podávaním môžeme posypať krutónmi.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...