Suroviny:
- 1 tekvica Hokkaido (800 g),
- olivový olej (70 ml),
- 1 lyžička balzámového octu,
- 1 cibuľa,
- 3 zemiaky (200 g),
- voda (700 ml),
- smotana na šľahanie (150 ml),
- mletý muškátový orech,
- soľ, mleté čierne korenie.
Postup:
- Tekvicu prekrojíme napoly a vyberieme dužinu so semienkami. Semienka si môžeme uskladniť a vysadiť na jar. Dužina sa dá využiť do polievky alebo do zmesi na placky.
- Tekvicu Hokkaido nie je potrebné lúpať. Nakrájame ju na kocky, polejeme olejom a octom, osolíme.
- Pečieme cca 15 minút na 180°C na plechu vyloženom papierom na pečenie.
- V dostatočne veľkom hrnci na polievku osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ošúpané a nadrobno nakrájané zemiaky. Dusíme cca 10 minút.
- Do hrnca pridáme upečenú tekvicu a prilejeme vodu. Povaríme, až sú zemiaky mäkké.
- Prilejeme smotanu, okoreníme a osolíme. Zmes rozmixujeme na hladkú polievku pomocou ponorného mixéra.
- Pred podávaním môžeme posypať krutónmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára