streda 1. januára 2014

Opitý Izidor


Suroviny:

Na korpus:
  • maslo, 150 gr.;
  • práškový cukor, 150 gr.;
  • 4 vajcia;
  • 1 lyžica kakaa;
  • ½ kypriaceho prášku
  • mleté orechy, 120 gr.;
  • hrubá múka, 70 gr.;
Na orechovú plnku:
  • mleté orechy, 400 gr.;
  • práškový cukor, 200 gr.;
  • 1 vanilkový cukor;
  • 1 ½ dcl rumu.
Na kakaovú plnku:
  • 5 vajec
  • cukor, 100 gr.;
  • 3 lyžice kakaa (preosiať cez sitko);
  • maslo, 200 gr;
    Na polevu:
    • čokoláda, 100 gr.;
    • maslo, 50 gr.
    Postup:
    1. Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtky a preosiate kakao. 
    2. Vyšľaháme bielky, múku s kypriacim práškom a orechy. Premiešame na jednu zmes a vylejeme na užší plech vyložený papierom na pečenie. 
    3. Pečieme pri teplote 160 °C (320 F) cca 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť. 
    4. Natrieme lekvárom a natrieme orechovú plnku.
    5. Pripravíme si kakaovú plnku: Vajcia, cukor a preosiate kakao zmiešame a nad parou vyšľaháme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť a občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila šupka. Po vychladnutí vmiešame maslo. Plnku natrieme na koláč a dáme do chladničky, aby stuhla. 
    6. Nakoniec pripravíme polevu a natrieme na povrch koláča.

    0 comments:

    Zverejnenie komentára

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...