Suroviny:
Na korpus:
- maslo, 150 gr.;
- práškový cukor, 150 gr.;
- 4 vajcia;
- 1 lyžica kakaa;
- ½ kypriaceho prášku
- mleté orechy, 120 gr.;
- hrubá múka, 70 gr.;
Na orechovú plnku:
- mleté orechy, 400 gr.;
- práškový cukor, 200 gr.;
- 1 vanilkový cukor;
- 1 ½ dcl rumu.
Na kakaovú plnku:
- 5 vajec
- cukor, 100 gr.;
- 3 lyžice kakaa (preosiať cez sitko);
- maslo, 200 gr;
Na polevu:
- čokoláda, 100 gr.;
- maslo, 50 gr.
Postup:
- Vymiešame maslo s cukrom, pridáme žĺtky a preosiate kakao.
- Vyšľaháme bielky, múku s kypriacim práškom a orechy. Premiešame na jednu zmes a vylejeme na užší plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 160 °C (320 F) cca 25 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Natrieme lekvárom a natrieme orechovú plnku.
- Pripravíme si kakaovú plnku: Vajcia, cukor a preosiate kakao zmiešame a nad parou vyšľaháme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť a občas premiešame, aby sa na povrchu nevytvorila šupka. Po vychladnutí vmiešame maslo. Plnku natrieme na koláč a dáme do chladničky, aby stuhla.
- Nakoniec pripravíme polevu a natrieme na povrch koláča.
0 comments:
Zverejnenie komentára