Suroviny:
Na korpus:
Na korpus:
- 4 vajcia;
- cukor, 300 gr.;
- mleté orechy, 100 gr.;
- 10 lyžíc vlažnej vody;
- múka, 200 gr.;
- ½ kypriaceho prášku;
Na plnku:
- mlieko, ½ litra;
- cukor, 200 gr.;
- 3 kopcovité lyžice hladkej múky;
- maslo, 200 gr.;
- mleté orechy, 100 gr.;
Na polevu:
- čokoláda;
- maslo.
Postup:
- Cukor a žĺtky rozmiešame, postupne pridáme vodu a vymiešame.
- Vyšľaháme bielky, pridáme múku s kypriacim práškom a orechy. Premiešame dokopy a vylejeme na užší plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme pri teplote 160 °C (320 F) cca 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť. Potom natrieme lekvárom a navrstvíme plnku.
- Plnka: 3 dl mlieka a cukor dáme prevariť, medzitým rozmiešame múku v 2 dl mlieka. Dáme zavariť do mlieka, varíme a miešame do zhustnutia. Necháme vychladnúť a občas premiešame, aby sa nevytvorila šupka.
- Vychladnutú plnku rozmiešame s maslom a orechami. Natrieme na korpus. Dáme do chladničky, prípadne do mrazničky. Keď plnka dostatočne stuhne, rozkrájame koláč na kocky alebo obdĺžniky.
- Každú kocku namočíme do pripravenej teplej čokoládovej polevy tak, aby bola plnka obalená čokoládou. Nakoniec kocky ozdobíme orechmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára