piatok 13. júna 2014

Krevetové kari


Suroviny:
  • 10-12 kreviet;
  • 1 veľká cibuľa;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • kúsky manga;
  • 3 lyžice kokosového prášku;
  • 1 lyžica mletého koriandru;
  • 1/2 lyžičky mletej rasce;
  • 1/2 lyžičky listov senovky gréckej;
  • 4 klinčeky;
  • 1 lyžička tamarínd;
  • soľ.
Postup:
  1. Tamarínd namočíme vo vode. V druhej miske namočíme vo vode kokosový prášok, mletú rascu, mletý koriander, klinčeky a listy senovky gréckej.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji spolu s krevetami pár minút. 
  3. Pridáme namočené korenia a osolíme. Po chvíľke pridáme namočený tamarínd a prilejeme ešte pol pohára vody. Povaríme cca 10 minút. 
  4. Pridáme kúsky manga a povaríme ďalšie 3 minúty. 
  5. Podávame s ryžou a pečenou rybou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...