Suroviny:
- 10-12 kreviet;
- 1 veľká cibuľa;
- 3 strúčiky cesnaku;
- kúsky manga;
- 3 lyžice kokosového prášku;
- 1 lyžica mletého koriandru;
- 1/2 lyžičky mletej rasce;
- 1/2 lyžičky listov senovky gréckej;
- 4 klinčeky;
- 1 lyžička tamarínd;
- soľ.
Postup:
- Tamarínd namočíme vo vode. V druhej miske namočíme vo vode kokosový prášok, mletú rascu, mletý koriander, klinčeky a listy senovky gréckej.
- Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji spolu s krevetami pár minút.
- Pridáme namočené korenia a osolíme. Po chvíľke pridáme namočený tamarínd a prilejeme ešte pol pohára vody. Povaríme cca 10 minút.
- Pridáme kúsky manga a povaríme ďalšie 3 minúty.
- Podávame s ryžou a pečenou rybou.
0 comments:
Zverejnenie komentára