Suroviny:
- 2 bravčové ľadvinky,
- cibuľa
- šampiňóny,
- čierne korenie,
- mletá rasca,
- majoránka,
- hladká múka,
- (mlieko).
Postup:
- Očistené ľadvinky nakrájame na malé plátky a môžeme nechať odstáť v mlieku cez noc v chladničke. Potom ich opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
- Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme kúsky ľadviniek, ktoré chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Podľa chuti môžeme zaprášiť múkou a chvíľu pražiť.
- Podlejeme vodou, ochutíme čiernym korením, mletou rascou a majoránkou a dusíme cca 45-60 minút.
- Priebežne podlievame vodou podľa potreby. Asi 20 minút pred koncom môžme pridať nakrájané šampiňóny a dusíme spolu s ľadvinkami.
- Solíme až pred podávaním.
0 comments:
Zverejnenie komentára