piatok 13. júna 2014

Dusené bravčové ľadvinky

Suroviny:

  • 2 bravčové ľadvinky,
  • cibuľa
  • šampiňóny,
  • čierne korenie,
  • mletá rasca,
  • majoránka,
  • hladká múka, 
  • (mlieko).

Postup:

  1. Očistené ľadvinky nakrájame na malé plátky a môžeme nechať odstáť v mlieku cez noc v chladničke. Potom ich opláchneme pod tečúcou vodou a necháme odkvapkať. 
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme kúsky ľadviniek, ktoré chvíľu dusíme vo vlastnej šťave. Podľa chuti môžeme zaprášiť múkou a chvíľu pražiť.
  3. Podlejeme vodou, ochutíme čiernym korením, mletou rascou a majoránkou a dusíme cca 45-60 minút. 
  4. Priebežne podlievame vodou podľa potreby. Asi 20 minút pred koncom môžme pridať nakrájané šampiňóny a dusíme spolu s ľadvinkami.
  5. Solíme až pred podávaním.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...