pondelok 23. júna 2014

Čerešňová bublanina


Suroviny:
  • hladká alebo špaldová múka, 200 gr.;
  • 2 lyžičky prášku do pečiva;
  • 1 lyžička jedlej sódy;
  • krupicový cukor, 100 gr.;
  • 1 lyžička vanilkovej esencie;
  • biely jogurt, 125 ml;
  • maslo, 60 gr.;
  • 2 vajcia;
  • voda, 75 ml;
  • vykostkované čerešne, 300 gr.
Postup:
  1. V kuchynskom robote vyšľaháme vajcia. 
  2. Pridáme jogurt, rozpustené maslo, cukor, vanilkovú esenciu, jogurt a vodu a necháme vymiešať.
  3. Prisypeme múku. prášok do pečiva a jedlú sódu. Necháme vypracovať do hladka.
  4. Formu na pečenie vymastíme zbytkami rozpusteného masla a vysypeme múkou. 
  5. Hladkú zmes nalejeme do formy a zasypeme vykostkovanými čerešňami.
  6. Pečieme na 180°C (375 °F) približne 30 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...