pondelok 3. februára 2014

Čučoriedková piškóta


Suroviny:
  • 1/2 pohára nesoleného masla;
  • 2 poháre hladkej múky;
  • 3/4 pohára cukru;
  • 2 lyžičky prášku do pečiva;
  • 1 lyžička soli;
  • 1/2 pohára mlieka;
  • 2 vajcia;
  • 1 lyžička vanilkovej esencie;
  • 2 poháre čerstvých čučoriedok;
  • práškový cukor na posyp.
Postup:
  1. Všetky suroviny (okrem čučoriedok a práškového cukru) vymiešame na cesto.
  2. Formu na tortu vymastíme s maslom. Rúru predhrejeme na 180 °C (350 °F). 
  3. Čučoriedky pomaly vmiešame do zmesy, aby sa nepodusili. Zmes nalejeme do formy.
  4. Pečieme cca 50 minút. Po upečení necháme 10 minút vychladnúť. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...