Suroviny (na 9 ks):
- mleté kuracie maso, 680 gr.;
- 1 stredne veľká cibuľa;
- 1/4 pohára nastrúhaného parmezánu;
- 1/4 pohára čerstvého petržlenu;
- 1/2 lyžičky soli;
- 1/2 lyžičky mleté čierne korenie;
- strúhanka;
Na oblohu:
- listy rímskeho šalátu;
- paradajky;
- strúhaný syr;
- ciabatta žemle;
- dresing.
Postup:
- V miske pomocou lyžice zmiešame mleté kuracie maso, najemno nastrúhanú cibuľu, strúhaný parmezán a nadrobno nakrájané listy petržlenu. Osolíme a okoreníme.
- Zmes si rozdelíme na 9 častí. Každý kus posypeme strúhankou a vytvarujeme na karbonátky.
- Do grilovacej panvice dáme trochu oleja. Karbonátky smažíme 8-10 minút. Aspoň raz ich otočíme.
- Podávame so žemľou a zeleninou. Žemľu prekrojíme napoly, na spodnú časť dáme koliesko paradajky, list rímskeho šalátu, karbonátok. Posypeme syrom a prípadne pokvapkáme dressingom. Uzavrieme vrchnou časťou žemle.
0 comments:
Zverejnenie komentára