streda 9. apríla 2014

Smažená ryža


Suroviny:
  • 1 pohár ryže;
  • 1/2 listu citrónovej trávy;
  • 1 1/3 lyžíc olivový olej;
  • 1 lyžička citrónovej šťavy;
  • 1 lyžička nadrobno nakrájaného zázvoru;
  • 1 lyžička nadrobno nakrájaného cesnaku;
  • 1 lyžica na kocočky nakrájanej pancetty alebo slaniny;
  • 1 lyžica kreviet;
  • 1 pohár na kúsky nakrájanej zelenej fazule;
  • 1 pohár nadrobno nakrájanej mrkvy;
  • 3 jarné cibuľky nadrobno;
  • 1 lyžica sójovej omáčky.
Postup:
  1. Ryžu dobre prepláchneme. Dáme ju do hrnca spolu s 2 pohármi vody, citrónovou trávou a lyžicou oleja. Osolíme a uvaríme až je ryža skoro hotová. Pridáme citrónovú šťavu a necháme dôjsť. 
  2. V ďalšej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme zázvor, cesnak a krátko osmažíme. Pridáme pancettu spolu s krevetami a varíme až sú krevety hotové. Prisypeme zelenú fazuľu,  mrkvu, jarnú cibuľku a pár minút povaríme.
  3. Odstavíme z plameňa. Osolíme a opopríme. Do panvice pridáme ryžu a polejeme lyžicou sójovej omáčky. Zmiešame a podávame s obľúbenou omáčkou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...