Suroviny:
- 1 pohár ryže;
- 1/2 listu citrónovej trávy;
- 1 1/3 lyžíc olivový olej;
- 1 lyžička citrónovej šťavy;
- 1 lyžička nadrobno nakrájaného zázvoru;
- 1 lyžička nadrobno nakrájaného cesnaku;
- 1 lyžica na kocočky nakrájanej pancetty alebo slaniny;
- 1 lyžica kreviet;
- 1 pohár na kúsky nakrájanej zelenej fazule;
- 1 pohár nadrobno nakrájanej mrkvy;
- 3 jarné cibuľky nadrobno;
- 1 lyžica sójovej omáčky.
Postup:
- Ryžu dobre prepláchneme. Dáme ju do hrnca spolu s 2 pohármi vody, citrónovou trávou a lyžicou oleja. Osolíme a uvaríme až je ryža skoro hotová. Pridáme citrónovú šťavu a necháme dôjsť.
- V ďalšej panvici si rozohrejeme olej. Pridáme zázvor, cesnak a krátko osmažíme. Pridáme pancettu spolu s krevetami a varíme až sú krevety hotové. Prisypeme zelenú fazuľu, mrkvu, jarnú cibuľku a pár minút povaríme.
- Odstavíme z plameňa. Osolíme a opopríme. Do panvice pridáme ryžu a polejeme lyžicou sójovej omáčky. Zmiešame a podávame s obľúbenou omáčkou.
0 comments:
Zverejnenie komentára