nedeľa 6. apríla 2014

Hummus s červenou paprikou


Suroviny:
  • voda, 150 ml;
  • 1 veľká konzerva cíceru, 796 ml;
  • 3 strúčiky cesnaku;
  • šťava z 2 citrónov;
  • 2 lyžice olivový olej, 25 ml;
  • 5 lyžíc tahini (sezamová pasta), 50 ml;
  • 1/3 lyžičky drvenej rasce;
  • 1/5 lyžičky soli;
  • 1/3 lyžičky čierneho korenia;
  • 1/3 lyžičky červenej papriky;
  • 2 plátky pečenej červenej papriky.
Postup:
  1. Cícer scedíme. Všetky suroviny (okrem pečenej papriky) dáme do mixéra a vymiešame dohladka.
  2. Ozdobíme nadrobno nakrájanou pečenou červenou paprikou, prípadne i sušeným petržlenom. Podávame s pitou/chlebom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...