Suroviny:
- voda, 150 ml;
- 1 veľká konzerva cíceru, 796 ml;
- 3 strúčiky cesnaku;
- šťava z 2 citrónov;
- 2 lyžice olivový olej, 25 ml;
- 5 lyžíc tahini (sezamová pasta), 50 ml;
- 1/3 lyžičky drvenej rasce;
- 1/5 lyžičky soli;
- 1/3 lyžičky čierneho korenia;
- 1/3 lyžičky červenej papriky;
- 2 plátky pečenej červenej papriky.
Postup:
- Cícer scedíme. Všetky suroviny (okrem pečenej papriky) dáme do mixéra a vymiešame dohladka.
- Ozdobíme nadrobno nakrájanou pečenou červenou paprikou, prípadne i sušeným petržlenom. Podávame s pitou/chlebom.
0 comments:
Zverejnenie komentára