Suroviny:
Horný rad zľava doprava: červená šošovica, Toor Dal. Dolný rad zľava doprava: Urad Dal, Moong Dal. |
- 1/3 pohára šošovice Moong Dal;
- 1/3 pohára šošovice Toor Dal;
- 1/3 pohára červenej šošovice;
- kurkuma;
- soľ;
- 5 strúčikov cesnak;
- semienka rasce a horčice;
- 2 čili papričky;
- kari lístky;
- 3 lyžice krájaných paradajok;
- listy koriandru.
- Šošovicu namočíme na 1 hodinu. Premiestnime ju do tlakového hrnca spolu s kurkumou a soľou a varíme až hrniec 3x zapíska. Odstavíme, necháme chvíľku postáť a dobre premiešame.
- Na oleji osmažíme cesnak, semienka rasce a horčice, nadrobno nakrájané čili papričky a kari lístky.
- Pridáme krájané paradajky a na malé kúsky nakrájaný koriander. Podávame s ryžou.
0 comments:
Zverejnenie komentára