piatok 18. apríla 2014

Dal



Suroviny:
Horný rad zľava doprava: červená šošovica, Toor Dal.
Dolný rad zľava doprava: Urad Dal, Moong Dal. 
  • 1/3 pohára šošovice Moong Dal;
  • 1/3 pohára šošovice Toor Dal;
  • 1/3 pohára červenej šošovice;
  • kurkuma;
  • soľ;
  • 5 strúčikov cesnak;
  • semienka rasce a horčice;
  • 2 čili papričky;
  • kari lístky;
  • 3 lyžice krájaných paradajok;
  • listy koriandru.
Postup:
  1. Šošovicu namočíme na 1 hodinu. Premiestnime ju do tlakového hrnca spolu s kurkumou a soľou a varíme až hrniec 3x zapíska. Odstavíme, necháme chvíľku postáť a dobre premiešame.
  2. Na oleji osmažíme cesnak, semienka rasce a horčice, nadrobno nakrájané čili papričky a kari lístky.
  3. Pridáme krájané paradajky a na malé kúsky nakrájaný koriander. Podávame s ryžou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...