pondelok 10. decembra 2012

Pečená kačka so zemiakovou knedľou a červenou kapustou


Suroviny:

  • 1 malá kačka s nie príliš hrubou vrstvou podkožného tuku;
  • soľ;
  • mletá rasca;
  • varené zemiaky, cca 750 gr.;
  • detská krupica, cca 500 gr;
  • 2 vajcia;
  • 1 hlávka červenej kapusty;
  • 1 veľká cibuľa;
  • olivový olej;
  • mleté čierne korenie.

Postup:

  1. Umytú a osušenú kačku posypeme poriadnou vrstvou soli a mletej rasce zvnútra i zvonku.
  2. Vložíme na pekáč prsiami nahor a pekáč prikryjeme alobalom alebo vekom. Pečieme na 120 °C približne 4 hodiny bez podlievania (kačka pustí šťavu) a bez otvárania veka/alobalu. Kto má rád chrumkavú kôrku, môže nechať na konci zapiecť ešte 1/2 hodiny bez veka/alobalu.
  3. Pripravíme si knedľu. Zemiaky nakrájame na štiepky a uvaríme vo vode domäkka (cca 20 minút).
  4. Zemiaky roztlačíme na kašu, pridáme krupicu, vajíčka a soľ. Vypracujeme na cesto.
  5. Cesto vypracujeme na cca 3 knedlíky, ktoré vložíme do vriacej vody. Povaríme cca 25 minút. Hotové knedlíky scedíme a prepicháme špáradlom, aby z nich vyšla para.
  6. Pripravíme si kapustu. Cibuľu nakrájame nadrobno a červenú kapustu na tenké pásiky. Cibuľu osmažíme na oleji dozlata. Pridáme kapustu, osolíme, opopríme a pridáme mletú rascu. Podlejeme trochou vody a dusíme cca 40 minút.


2 comments:

Tomas povedal(a)...

Vypadá to, že se ti stýská po domácí kuchyni!

Daniela povedal(a)...

Áno, stíska :) Dokonca sa chystám cez Ivku objednať aj Vaňkove kuchařky.

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...