Suroviny (pre 4 osoby):
- 1 polievková lyžica olivového oleja;
- 1 nakrájaná cibuľa;
- 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na maličké kúsky;
- 340 g kuracích pŕs bez kože pokrájaných na pásiky;
- 226 g cestovín farfalle (mašličky, váha cestovín je v suchom stave);
- 1 kurací bujón;
- 340 g čerstvej brokolice;
- 1 čajová lyžička masla;
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu;
- soľ, čierne mleté korenie.
Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte pokrájanú cibuľku a cesnak. Pomaly opražte do zlatista. Vo veľkom hrnci medzitym uvarte cestoviny v dostatočnom množstve vody s bujónom.
- Na panvicu pridajte pokrájané kuracie prsia ochutené soľou a mletým čiernym korením, prudko ich opražte, podlejte a duste spolu s brokolicou, niekoľko minút. Nechajte odpariť zvyšok tekutiny, pridajte uvarené a odkvapkané cestoviny a pomiešajte.
- Hneď podávajte posypané strúhaným syrom.
0 comments:
Zverejnenie komentára