sobota 1. decembra 2012

Brokolicovo-kuracie cestoviny



Suroviny (pre 4 osoby):

  • 1 polievková lyžica olivového oleja;
  • 1 nakrájaná cibuľa;
  • 2 strúčiky cesnaku pokrájaného na maličké kúsky;
  • 340 g kuracích pŕs bez kože pokrájaných na pásiky;
  • 226 g cestovín farfalle (mašličky, váha cestovín je v suchom stave);
  • 1 kurací bujón;
  • 340 g čerstvej brokolice;
  • 1 čajová lyžička masla;
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu;
  • soľ, čierne mleté korenie.

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olivový olej, pridajte pokrájanú cibuľku a cesnak. Pomaly opražte do zlatista. Vo veľkom hrnci medzitym uvarte cestoviny v dostatočnom množstve vody s bujónom.
  2. Na panvicu pridajte pokrájané kuracie prsia ochutené soľou a mletým čiernym korením, prudko ich opražte, podlejte a duste spolu s brokolicou, niekoľko minút. Nechajte odpariť zvyšok tekutiny, pridajte uvarené a odkvapkané cestoviny a pomiešajte.
  3. Hneď podávajte posypané strúhaným syrom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...