pondelok 10. decembra 2012

Knedlíčková polievka



Suroviny (pre 6 porcií):

  • voda, 2l;
  • kostnaté časti z kuraťa;
  • 1 mrkva;
  • 1 petržlen;
  • karfiol, 50 gr.;
  • pór, 30 gr.;
  • 2 kelové listy;
  • 1/6 zeleru;
  • soľ, čierne korenie;
  • 1 kocka slepačí bujón.

Na knedlíčky:

  • 1 kuracia pečeň;
  • 1 vajce;
  • 1/2 stredne veľkej cibule;
  • čerstvá petržlenová vňať;
  • strúhanka;
  • 1 lyžica múky;
  • soľ, čierne korenie.

Postup:

  1. Kuracie časti dáme variť do vody spolu so soľou, čiernym korením, zelerom a bujónom. Po zovretí odoberieme penu, aby polievka nebola mútna.
  2. Polievku necháme variť a medzitým si pripravíme knedlíčky. Pečienku naškrabeme pomocou noža na kašu. Zmiešame s vajíčkom, cibuľou a petržlenom nakrájanými najemno, osolíme a okoreníme. Zmes zahustíme múkou a strúhankou tak, aby z nej bolo možné vyformovať guľky.
  3. Do polievky postupne pridáme pečienkové knedlíčky. Necháme povariť 15 minút spolu s pridanou nakrájanou zeleninou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...