Suroviny (pre 6 porcií):
- voda, 2l;
- kostnaté časti z kuraťa;
- 1 mrkva;
- 1 petržlen;
- karfiol, 50 gr.;
- pór, 30 gr.;
- 2 kelové listy;
- 1/6 zeleru;
- soľ, čierne korenie;
- 1 kocka slepačí bujón.
Na knedlíčky:
- 1 kuracia pečeň;
- 1 vajce;
- 1/2 stredne veľkej cibule;
- čerstvá petržlenová vňať;
- strúhanka;
- 1 lyžica múky;
- soľ, čierne korenie.
Postup:
- Kuracie časti dáme variť do vody spolu so soľou, čiernym korením, zelerom a bujónom. Po zovretí odoberieme penu, aby polievka nebola mútna.
- Polievku necháme variť a medzitým si pripravíme knedlíčky. Pečienku naškrabeme pomocou noža na kašu. Zmiešame s vajíčkom, cibuľou a petržlenom nakrájanými najemno, osolíme a okoreníme. Zmes zahustíme múkou a strúhankou tak, aby z nej bolo možné vyformovať guľky.
- Do polievky postupne pridáme pečienkové knedlíčky. Necháme povariť 15 minút spolu s pridanou nakrájanou zeleninou.
0 comments:
Zverejnenie komentára