Suroviny (na 10 ks):
- hovädzie zadné alebo roštenka nakrájaná na tenké plátky, 900 gr.;
- horčica;
- 4 vajcia;
- kyslé uhorky;
- sterilizovaná kápia;
- plátky anglickej slaniny;
- 1 lyžica oleja;
- 1 cibuľa;
- hovädzí bujón, 500 ml;
- 2 lyžice múky;
- soľ;
- čierne korenie.
- Vajcia uvaríme natvrdo. Plátky mäsa naklepeme, osolíme, okoreníme a natrieme horčicou.
- Každý plátok naplníme plátkom slaniny, štvrtinou vajca, kyslej uhorky a kúskom kápie. Plátok zrolujeme, omotáme niťou a uviažeme.
- Do hrnca nalejeme olej a vtáčky opekáme, až zmenia farbu. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a ešte chvíľku popražíme. Podlejeme vodou s bujónom, zakryjeme a dusíme cca 80 minút. Občas premiešame a dolejeme vodu, aby neprihoreli.
- Vtáčky vyberieme na tanier a odmotáme z nich nite.
- V osobitnej nádobe si rozmiešame 2 lyžice múky vo vode spolu s 1 lyžicou horčice. Prilejeme do šťavy v hrnci. Pridáme zvyšné vajíčko a kyslú uhorku nakrájané nadrobno. Necháme zovrieť za občasného miešania a potom pomocou ponorného mixéru rozmixujeme.
- Vtáčky vrátime do hrnca. Podávame spolu s varenou ryžou.
0 comments:
Zverejnenie komentára