nedeľa 2. decembra 2012

Kuskus na orientálny spôsob


Ingrediencie (pre 3 osoby):

  • 200 g kuskusu v suchom stave,
  • hovädzí vývar alebo voda,
  • 350 g kuracieho mäsa,
  • cesnak,
  • čierne korenie, mletá rasca, kari, citrónová kôra,
  • 2 hrsti petržlenovej vňate,
  • sušené hrozienka,
  • mletá škorica,
  • hrsť mandlí (20 g),
  • soľ,
  • citrónová šťava,
  • olivový olej.

Postup:

  1. Kuskus v miske zalejeme vývarom alebo vodou, necháme postáť 5-10 minút, v prípade potreby dolejeme vodu.
  2. Medzitým na panvici opečieme malé kúsky kuracieho mäsa, pridáme nakrájaný cesnak a korenie. Mäso po tepelnej úprave pridáme ku kuskusu.
  3. Do misky pridáme mletú škoricu, hrozienka (predtým ich môžeme namočiť, prípadne rozpoliť), mandle (tiež môžme nasekať), nakrájanú petržlenovú vňať, trochu olivového oleja, podľa chuti soľ či citrónovú šťavu a všetko dobre premiešame.


TIP: Pridať sa môže i nakrájaná čerstvá uhorka.

Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 440 kcal/1848 kJ
Bielkoviny 37 g
Tuky 9 g
Sacharidy 50 g
Cholesterol 77 mg
Vláknina 5 g
Sodík 90 mg

Zdroj: upravené podľa
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...