Ingrediencie (pre 3 osoby):
- 200 g kuskusu v suchom stave,
- hovädzí vývar alebo voda,
- 350 g kuracieho mäsa,
- cesnak,
- čierne korenie, mletá rasca, kari, citrónová kôra,
- 2 hrsti petržlenovej vňate,
- sušené hrozienka,
- mletá škorica,
- hrsť mandlí (20 g),
- soľ,
- citrónová šťava,
- olivový olej.
Postup:
- Kuskus v miske zalejeme vývarom alebo vodou, necháme postáť 5-10 minút, v prípade potreby dolejeme vodu.
- Medzitým na panvici opečieme malé kúsky kuracieho mäsa, pridáme nakrájaný cesnak a korenie. Mäso po tepelnej úprave pridáme ku kuskusu.
- Do misky pridáme mletú škoricu, hrozienka (predtým ich môžeme namočiť, prípadne rozpoliť), mandle (tiež môžme nasekať), nakrájanú petržlenovú vňať, trochu olivového oleja, podľa chuti soľ či citrónovú šťavu a všetko dobre premiešame.
TIP: Pridať
sa môže i nakrájaná čerstvá uhorka.
Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 440 kcal/1848 kJ
Bielkoviny 37 g
Tuky 9 g
Sacharidy 50 g
Cholesterol 77 mg
Vláknina 5 g
Sodík 90 mg
Zdroj:
upravené podľa
LAMSCHOVÁ,
Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a
receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.
0 comments:
Zverejnenie komentára