nedeľa 9. decembra 2012

Mudjarrah



Suroviny (pre 4 porcie):

  • 1 1/3 šálky hnedej šošovice;
  • 3/4 šálky dlhozrnnej ryže alebo quinoa;
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na kolieska;
  • 6 lyžíc olivový olej;
  • soľ, čierne korenie.

Postup:

  1. Šošovicu dáme do vody a necháme zovrieť. Povaríme 15 minút.
  2. Pridáme ryžu alebo quinou a potrebné množstvo vody. Povaríme 15–20 minút. Osolíme a opopríme. 
  3. Cibuľu popražíme na oleji asi 10 minút až zhnedne. Zmiešame spolu s ryžou a šošovicou.
  4. Podávame ako prílohu k masu a šalátu, alebo samotné.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...