pondelok 12. novembra 2012

Hovädzí plátok s bylinkovou smotanou a cuketovými slížikmi


Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • 800 g hovädzieho mäsa – sviečková alebo jemné zadné,
  • 2 PL olivového oleja,
  • soľ, čierne korenie.
Omáčka:
  • 1 dcl suchého bieleho vína,
  • 1 PL masla,
  • 200 g smotany,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • bazalka, pažitka,
  • soľ, čierne korenie, kajanské korenie.
Slížiky:
  • 600 g cukety,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 PL olivový olej,
  • soľ, čierne korenie.


Postup:

  1. Cukety očistíme a pokrájame na tenké pásiky. Dáme do vriacej slanej vody a krátko povaríme. Necháme vychladnúť. Polejeme olejom, pridáme pretlačený cesnak, posolíme a okoreníme.
  2. Pripravíme omáčku. Cesnak podusíme na masle, pridáme víno a smotanu. Povaríme až omáčka zhustne. Následne pridáme bazalku s pažitkou. Dochutíme soľou, čiernym korením a kajanským korením.
  3. Mäso opekáme na oleji približne 10 minút, osolíme a okoreníme. Podávame ho poliate omáčkou spolu s cuketovými slížikmi.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...