Ingrediencie (pre 4 osoby):
- 800 g hovädzieho mäsa – sviečková alebo jemné zadné,
- 2 PL olivového oleja,
- soľ, čierne korenie.
- 1 dcl suchého bieleho vína,
- 1 PL masla,
- 200 g smotany,
- 1 strúčik cesnaku,
- bazalka, pažitka,
- soľ, čierne korenie, kajanské korenie.
- 600 g cukety,
- 1 strúčik cesnaku,
- 2 PL olivový olej,
- soľ, čierne korenie.
Postup:
- Cukety očistíme a pokrájame na tenké pásiky. Dáme do vriacej slanej vody a krátko povaríme. Necháme vychladnúť. Polejeme olejom, pridáme pretlačený cesnak, posolíme a okoreníme.
- Pripravíme omáčku. Cesnak podusíme na masle, pridáme víno a smotanu. Povaríme až omáčka zhustne. Následne pridáme bazalku s pažitkou. Dochutíme soľou, čiernym korením a kajanským korením.
- Mäso opekáme na oleji približne 10 minút, osolíme a okoreníme. Podávame ho poliate omáčkou spolu s cuketovými slížikmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára