Suroviny:
- 2 šálky ryže arborio;
- huby, 500 gr;
- 1 lyžica masla;
- 2 lyžice olivový olej;
- 2 strúčiky cesnaku;
- 1 cibuľa;
- zeleninový vývar, 1 liter;
- biele víno, 100 ml;
- 3 lyžice čerstvého petržlenu;
- strúhaný syr na posyp;
- zázvor, soľ a čierne korenie.
Postup:
- Cibuľu a cesnak osmažíme domäkka na oleji a masle. Pridáme ryžu a znížime teplotu. Osolíme, opopríme a krátko miešame.
- Pridáme čerstvé huby a zázvor. Opekáme 2 minúty. Prilejeme vývar a víno.
- Povaríme približne 20 minút, až sa odparí voda. Nakoniec vmiešame čerstvý petržlen a strúhaný syr. Podávame.
0 comments:
Zverejnenie komentára