nedeľa 14. apríla 2013

Hubové rizoto


Suroviny:
  • 2 šálky ryže arborio;
  • huby, 500 gr;
  • 1 lyžica masla;
  • 2 lyžice olivový olej;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1 cibuľa;
  • zeleninový vývar, 1 liter;
  • biele víno, 100 ml;
  • 3 lyžice čerstvého petržlenu;
  • strúhaný syr na posyp;
  • zázvor, soľ a čierne korenie.
Postup:
  1. Cibuľu a cesnak osmažíme domäkka na oleji a masle. Pridáme ryžu a znížime teplotu. Osolíme, opopríme a krátko miešame.
  2. Pridáme čerstvé huby a zázvor. Opekáme 2 minúty. Prilejeme vývar a víno. 
  3. Povaríme približne 20 minút, až sa odparí voda. Nakoniec vmiešame čerstvý petržlen a strúhaný syr. Podávame. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...