utorok 6. novembra 2012

Cheesecake s černicami a slivkami

Suroviny:

Na cesto:
  • grahamové sušienky, 150 g;
  • 6 lyžíc roztopeného masla;
Na plnku:
  • 2 balenia smotanového syru (alebo tvarohu), 500 g;
  • 1/2 pohára kyslej smotany;
  • 2/5 pohára cukru;
  • 1 veľké vajce;
  • 1/2 lyžičky vanilkovej esencie;
  • štipka soli;
Navrch:
  • 4 červené slivky, nakrájané na 1cm veľké kúsky;
  • 1/2 pohára cukru;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy;
  • 2 poháre čerstvých černíc.

Postup:

  1. Do kuchynského robota vložíme sušienky a maslo. Rozmixujeme dohladka. Zmes nasypeme do tortovej formy s priemerom 23 cm (9 palcov) a pritlačíme ku dnu. Necháme stuhnúť v chladničke cca 15 minút.
  2. Pripravíme si plnku. V miske zmiešame smotanový syr, kyslú smotanu, cukor, vajce, vanilku a soľ. Plnku nalejeme do tortovej formy a pečieme na 180°C (350 F) približne 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
  3. Medzitým si v panvičke zmiešame slivky, cukor a citrónovú šťavu. Povaríme na slabšom plameni cca 15 minút.
  4. Vychladenú slivkovú zmes dáme navrch cheesecaku (bez šťavy) spolu s černicami. Pred podávaním schladíme pár hodín v chladničke.

Zdroj:
Martha Stewart's PIES & TARTS, 1st edition, 2011

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...