Suroviny:
Na cesto:- grahamové sušienky, 150 g;
- 6 lyžíc roztopeného masla;
Na plnku:
- 2 balenia smotanového syru (alebo tvarohu), 500 g;
- 1/2 pohára kyslej smotany;
- 2/5 pohára cukru;
- 1 veľké vajce;
- 1/2 lyžičky vanilkovej esencie;
- štipka soli;
Navrch:
- 4 červené slivky, nakrájané na 1cm veľké kúsky;
- 1/2 pohára cukru;
- 1 lyžica citrónovej šťavy;
- 2 poháre čerstvých černíc.
Postup:
- Do kuchynského robota vložíme sušienky a maslo. Rozmixujeme dohladka. Zmes nasypeme do tortovej formy s priemerom 23 cm (9 palcov) a pritlačíme ku dnu. Necháme stuhnúť v chladničke cca 15 minút.
- Pripravíme si plnku. V miske zmiešame smotanový syr, kyslú smotanu, cukor, vajce, vanilku a soľ. Plnku nalejeme do tortovej formy a pečieme na 180°C (350 F) približne 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
- Medzitým si v panvičke zmiešame slivky, cukor a citrónovú šťavu. Povaríme na slabšom plameni cca 15 minút.
- Vychladenú slivkovú zmes dáme navrch cheesecaku (bez šťavy) spolu s černicami. Pred podávaním schladíme pár hodín v chladničke.
Zdroj:
Martha Stewart's PIES & TARTS, 1st edition, 2011
0 comments:
Zverejnenie komentára