Ingrediencie (pre 4 osoby):
- 600 g zemiakov,
- 2-3 sterilizované uhorky,
- 2 čerstvé mrkvy,
- 200 g bieleho jogurtu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 2 čl olivového oleja,
- soľ,
- čierne korenie.
Postup:
- Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich nakrájame na malé kocky.
- Surovú mrkvu nastrúhame nahrubo, sterilizované uhorky môžme nakrájať na menšie kúsky alebo tiež nastrúhať. Zmiešame s nakrájanými zemiakmi.
- Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a všetko dobre premiešame s jogurtom. Na záver vmiešame olivový olej. Šalát necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
TIP: Podávame s pečenou rybou, grilovaným steakom či
s karbonátkami.
Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 336/1411 kJ
Bielkoviny 11 g
Tuky 7,5 g
Sacharidy 54 g
Cholesterol 5 mg
Vláknina 10 g
Sodík 263 mg
Zdroj:
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní
styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta,
2010.
0 comments:
Zverejnenie komentára