sobota 24. novembra 2012

Zemiakový šalát s čerstvou mrkvou


Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • 600 g zemiakov,
  • 2-3 sterilizované uhorky,
  • 2 čerstvé mrkvy,
  • 200 g bieleho jogurtu,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 čl olivového oleja,
  • soľ,
  • čierne korenie.

Postup:

  1. Zemiaky uvaríme v šupke. Po vychladnutí ich nakrájame na malé kocky.
  2. Surovú mrkvu nastrúhame nahrubo, sterilizované uhorky môžme nakrájať na menšie kúsky alebo tiež nastrúhať. Zmiešame s nakrájanými zemiakmi.
  3. Pridáme prelisovaný cesnak, soľ, čierne korenie a všetko dobre premiešame s jogurtom. Na záver vmiešame olivový olej. Šalát necháme odležať v chladničke do druhého dňa.


TIP: Podávame s pečenou rybou, grilovaným steakom či s karbonátkami.

Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 336/1411 kJ
Bielkoviny 11 g
Tuky 7,5 g
Sacharidy 54 g
Cholesterol 5 mg
Vláknina 10 g
Sodík 263 mg

Zdroj:
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...