utorok 20. novembra 2012

Celozrnná pizza


Suroviny (na 3 tenké korpusy):

  • 1 1/2 lyžičky bieleho cukru;
  • 2 1/4 šálky teplej vody (45°C);
  • 1 1/2 lyžica sušeného droždia;
  • 1 1/2 lyžica olivového oleja;
  • 1 1/2 lyžička soli;
  • 3 šálky celozrnnej múky;
  • 2 1/4 šálky hladkej múky.

Postup:

  1. Vo veľkej mise s teplou vodou rozpustíme cukor. Prisypeme droždie a necháme stáť asi 10 minút, až sa vytvorí pena.
  2. Primiešame olivový olej, soľ, celozrnnú múku a 1 šálku hladkej múky. Miesime až je cesto hladké, asi 10 minút. Cesto potrieme na povrchu olejom , zakryjeme a necháme postáť 1 hodinu na teplom mieste, až sa jeho objem zdvojnásobí.
  3. Po odstátí cesto buď rozdelíme na 2 kusy pre 2 pizze s tenkým korpusom, alebo necháme celé pre 1 hrubý korpus. Vyformujeme na guľku a necháme kysnúť ešte asi 45 minút.
  4. Rúru predhrejeme na 220 ° C (430 °F). Guľôčku cesta vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Umiestnime na vymazaný plech na pizzu. Obložíme s obľúbenými prísadami, napr. omáčka, syr, mäso alebo zelenina.
  5. Pečieme 20 až 25 minút (v závislosti na hrúbke) v predhriatej rúre, až je kôrka chrumkavá a zlatá na okrajoch a syr je roztavený.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...