utorok 20. novembra 2012

Avgolemoni - Vajíčkovo-citrónová polievka


Suroviny (pre 6 porcií):

  • voda, 2 l;
  • 3/5 pohára dlhozrnnej ryže, 70 g;
  • 2 slepačie bujóny;
  • 1/2 lyžice soli;
  • 2 veľké vajcia;
  • 3 stredné citróny;
  • čerstvý petržlen;
  • čierne korenie, soľ, príp. šťava z polovice citróna – na dochutenie každej porcie polievky.

Postup:

  1. Do vody dáme 1/2 lyžice soli a necháme ju zovrieť. Pridáme bujóny.
  2. Pridáme ryžu, varíme 20 minút. Medzitým rozbijeme vajíčka a rozšľaháme ich spolu so šťavou z 3 citrónov.
  3. Naberačkou prilievame postupne do zmesi vajíčok a citrónov vriacu vodu z hrnca za stáleho miešania, aby sa vajíčka ohriali, ale aby sa nevytvorili biele zhluky.
  4. Zmes prilejeme do polievky a necháme minútu postáť. Primiešame nadrobno nakrájaný čerstvý petržlen.
  5. Podávame posypané soľou a čiernym korením, primiešame šťavu z polky citrónu (kto má rád kyslejšiu polievku).

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...