Suroviny (pre 6 porcií):
- voda, 2 l;
- 3/5 pohára dlhozrnnej ryže, 70 g;
- 2 slepačie bujóny;
- 1/2 lyžice soli;
- 2 veľké vajcia;
- 3 stredné citróny;
- čerstvý petržlen;
- čierne korenie, soľ, príp. šťava z polovice citróna – na dochutenie každej porcie polievky.
Postup:
- Do vody dáme 1/2 lyžice soli a necháme ju zovrieť. Pridáme bujóny.
- Pridáme ryžu, varíme 20 minút. Medzitým rozbijeme vajíčka a rozšľaháme ich spolu so šťavou z 3 citrónov.
- Naberačkou prilievame postupne do zmesi vajíčok a citrónov vriacu vodu z hrnca za stáleho miešania, aby sa vajíčka ohriali, ale aby sa nevytvorili biele zhluky.
- Zmes prilejeme do polievky a necháme minútu postáť. Primiešame nadrobno nakrájaný čerstvý petržlen.
- Podávame posypané soľou a čiernym korením, primiešame šťavu z polky citrónu (kto má rád kyslejšiu polievku).
0 comments:
Zverejnenie komentára