pondelok 12. novembra 2012

Zemiaková kaša s brokolicou


Ingrediencie (pre 4 osoby):

  • 600 g zemiakov,
  • 1 hlávka brokolice (300 g),
  • trochu polotučného mlieka,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • soľ,
  • čierne korenie.


Postup:

  1. Olúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode približne 15-20 minút.
  2. Medzitým rozdelíme brokolicu na ružičky a nakrájame na veľmi malé kúsky, ktoré uvaríme v pare.
  3. K uvareným zamiakom prilejeme mlieko, pridáme roztlačený cesnak a vyšľaháme v krémovú kašu. Do nej primiešame uvarené brokolicové ružičky. Podávame ako prílohu k obedu či večeri.


Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 186 kcal/781 kJ
Bielkoviny 9 g
Tuky 1 g
Sacharidy 34 g
Cholesterol 2 mg
Vláknina 7,5 g
Sodík 41 mg

Zdroj:
LAMSCHOVÁ, Petra a Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů. 1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...