Ingrediencie (pre 4 osoby):
- 600 g zemiakov,
- 1 hlávka brokolice (300 g),
- trochu polotučného mlieka,
- 1 strúčik cesnaku,
- soľ,
- čierne korenie.
Postup:
- Olúpané zemiaky nakrájame na menšie kúsky a varíme v osolenej vode približne 15-20 minút.
- Medzitým rozdelíme brokolicu na ružičky a nakrájame na veľmi malé kúsky, ktoré uvaríme v pare.
- K uvareným zamiakom prilejeme mlieko, pridáme roztlačený cesnak a vyšľaháme v krémovú kašu. Do nej primiešame uvarené brokolicové ružičky. Podávame ako prílohu k obedu či večeri.
Nutričné hodnoty 1 porcie:
Energia 186 kcal/781 kJ
Bielkoviny 9 g
Tuky 1 g
Sacharidy 34 g
Cholesterol 2 mg
Vláknina 7,5 g
Sodík 41 mg
Zdroj:
LAMSCHOVÁ, Petra a
Petr HAVLÍČEK. Jídlo jako životní styl, aneb, 100 otázek, odpovědí a receptů.
1. vyd. Praha: Mladá fronta, 2010.
0 comments:
Zverejnenie komentára