utorok 13. novembra 2012

Malinový koláč s drobenkou

Suroviny:

Na cesto:
  • 1/2 pohára masla;
  • 1/3 pohára lieskových orieškov;
  • 1 1/2 pohára hladkej múky;
  • 1/3 pohára cukru;
  • 1/2 lyžičky mletej škorice;
  • 1/2 lyžičky soli;
Na plnku:
  • 1 1/2 pohára malín;
  • 1 lyžica múky;
  • 1/4 pohára cukru;
  • 2 vajcia;
  • 1/3 pohára smotany na šľahanie;
  • 1/4 pohára mlieka;
  • 1/4 lyžičky mletej škorice;
  • 1/4 lyžičky soli.

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 180°C (350 F). Lieskové oriešky umiestime na plech a pečieme cca 10 minút. Po upečení ich nasypeme na utierku, zabalíme a trieme až z nich odstránime šupku.
  2. V kuchynskom robote si rozmixujeme očistené lieskové oriešky nadrobno. Prisypeme múku, cukor, škoricu a soľ a necháme mixovať. Pridáme maslo a miešame 2-3 minúty, až sa cesto spojí.
  3. Do tortovej formy s priemerom 23 cm (9 palcov) vložíme cca 3 poháre pripravenej zmesi a utlačíme ku dnu a ku stenám formy. Pečieme 18-20 minút, potom necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravíme plnku. V miske si zmiešame cukor s múkou. Prilejeme vajcia, smotanu, mlieko a prisypeme škoricu so soľou.
  5. Do formy najprv vložíme umyté maliny, ktoré potom zalejeme pripravenou plnkou. Vrch posypeme zvyškami orieškovej zmesi. Pečieme 50 minút. Necháme vychladnúť aspoň 25 minút pred podávaním.

Zdroj:
Martha Stewart's PIES & TARTS, 1st edition, 2011

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...