Suroviny:
Na cesto:- 1/2 pohára masla;
- 1/3 pohára lieskových orieškov;
- 1 1/2 pohára hladkej múky;
- 1/3 pohára cukru;
- 1/2 lyžičky mletej škorice;
- 1/2 lyžičky soli;
- 1 1/2 pohára malín;
- 1 lyžica múky;
- 1/4 pohára cukru;
- 2 vajcia;
- 1/3 pohára smotany na šľahanie;
- 1/4 pohára mlieka;
- 1/4 lyžičky mletej škorice;
- 1/4 lyžičky soli.
Postup:
- Rúru predhrejeme na 180°C (350 F). Lieskové oriešky umiestime na plech a pečieme cca 10 minút. Po upečení ich nasypeme na utierku, zabalíme a trieme až z nich odstránime šupku.
- V kuchynskom robote si rozmixujeme očistené lieskové oriešky nadrobno. Prisypeme múku, cukor, škoricu a soľ a necháme mixovať. Pridáme maslo a miešame 2-3 minúty, až sa cesto spojí.
- Do tortovej formy s priemerom 23 cm (9 palcov) vložíme cca 3 poháre pripravenej zmesi a utlačíme ku dnu a ku stenám formy. Pečieme 18-20 minút, potom necháme vychladnúť.
- Medzitým si pripravíme plnku. V miske si zmiešame cukor s múkou. Prilejeme vajcia, smotanu, mlieko a prisypeme škoricu so soľou.
- Do formy najprv vložíme umyté maliny, ktoré potom zalejeme pripravenou plnkou. Vrch posypeme zvyškami orieškovej zmesi. Pečieme 50 minút. Necháme vychladnúť aspoň 25 minút pred podávaním.
Martha Stewart's PIES & TARTS, 1st edition, 2011
0 comments:
Zverejnenie komentára