sobota 26. decembra 2015

Vianočný koláč


Suroviny:
  • 8 vajec, 500 gr.;
  • hladká múka, 500 gr.;
  • prášok do pečiva;
  • maslo, 300 gr.;
  • cukor, 300 gr.;
  • 1 pohár rumu, 200 gr;
Ovocná zmes:
  • ďatle, 250 gr.;
  • sušené slivky, 100 gr.;
  • čierne ríbezle, 100 gr.;
  • sušený zázvor, 50 gr.;
  • kandizované ovocie, 50 gr.;
  • Orechy, 100 gr.;
  • 1 pohár múky, 200 gr.;
Karamel:
  • cukor, 200 gr.
  • voda, 200 ml.
Postup:
  1. Najprv si pripravíme karamel. V panvici roztopíme cukor až zhnedne a zmakne. Vypneme a prilejeme vodu.
  2. Ďalej si pripravíme ovocnú zmes. Sušené ovocie premiešame s pohárom múky tak, aby sa v nej každý kúsok obalil.
  3. Zvyšnú múku premiešame s práškom do pečiva.
  4. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh.
  5. Maslo rozmiešame dokopy s cukrom a pridáme vaječné žĺtka. Do zmesi prilejeme karamel. Ďalej prisypeme múku a vyšľahané bielka a prilejeme pohár rumu.
  6. Pečieme až je koláč hotový (cca 45 minút) na plechu vystlanom papierom na pečenie.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...