Suroviny:
- 200 g šošovice,
- 2 zemiaky,
- mrkva (zeler),
- 1 veľká cibuľa,
- 1 cesnak,
- 1 lyžica polohrubej múky,
- soľ, čierne korenie, majoránka,
- 2 l vody.
Postup:
- Do tlakového hrnca (4-litrového) dáme 2 litre vody a šošovicu, ktorú predtým nie je nutné namočiť. Varíme na najmenšom tlakovom stupni asi 15 min odkedy hrniec začne vypúšťať paru.
- Na panvičke opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zahustíme 1 kopcovitou lyžicou múky a trochu osmažíme.
- Po odstavení tlakového hrnca a vypustení pary pridáme opraženú cibuľu so zápražkou, ostatné suroviny a okoreníme. Dovaríme asi 15-20 min v otvorenom hrnci bez tlakovej pokrievky.
0 comments:
Zverejnenie komentára