pondelok 11. januára 2016

Šošovicová polievka (tlakový hrniec)

Suroviny:

  • 200 g šošovice,
  • 2 zemiaky,
  • mrkva (zeler),
  • 1 veľká cibuľa,
  • 1 cesnak, 
  • 1 lyžica polohrubej múky,
  • soľ, čierne korenie, majoránka,
  • 2 l vody.

Postup:

  1.  Do tlakového hrnca (4-litrového) dáme 2 litre vody a šošovicu, ktorú predtým nie je nutné namočiť. Varíme na najmenšom tlakovom stupni asi 15 min odkedy hrniec začne vypúšťať paru.
  2. Na panvičke opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zahustíme 1 kopcovitou lyžicou múky a trochu osmažíme.
  3. Po odstavení tlakového hrnca a vypustení pary pridáme opraženú cibuľu so zápražkou, ostatné suroviny a okoreníme. Dovaríme asi 15-20 min v otvorenom hrnci bez tlakovej pokrievky.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...