sobota 26. decembra 2015

Panettone


Suroviny:

Na cesto:
  • 3 poháre bielej chlebovej múky;
  • 1/3 pohára vody;
  • 2 1/2 lyžičky sušené droždie;
  • 3 vajcia;
  • 1/2 pohára masla;
  • 1/2 pohára cukru;
  • 2 lyžičky medu;
  • 1 lyžička vanilky;
  • 1/2 lyžičky soli;
Ovocná zmes:
  • 1/2 pohára hrozienka;
  • 1/4 pohára čokoládové lupienky;
  • 1/2 pohára sušené kandizované ovocie (citrón, pomaranč);
  • 1/2 pohára sušené ďatle;
  • 2/3 pohára vlašské orechy;
  • 2 lyžice múky;
Postup:
  1. Suroviny na cesto zmiešame a necháme kysnúť 3-4 hodiny.
  2. Formu na panettone (alebo inú) vymastíme s maslom a pomúčime.
  3. V miske zmiešame sušené ovocie a posypeme múkou.
  4. Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a hnetieme, aby sme sa zbavili vzduchových bublín. Cesto rozdelíme na 4 časti ktoré vytvarujeme na disky. Na každý dáme štvrtinu pripravenej ovocnej zmesi. Preložíme napoly a hnetieme až je ovocná zmes zapracovaná do cesta. Znovu vytvarujeme na disk. 
  5. Každé dva disky zlepíme dohromady a hrany stlačíme doprostred, aby nám vznikla guľka. Dve vzniknuté guľky dáme vedľa seba do formy na pečenie. Zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť 2-3 hodiny.
  6. Pečieme 10 minút pri teplote 200 °C (400 °F) a 40-50 minút pri teplote 190 °C (375 °F) až kým tester zapichnutý do cesta vyjde von čistý. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme zabalené do fólie.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...