Suroviny:
Na cesto:
- 3 poháre bielej chlebovej múky;
- 1/3 pohára vody;
- 2 1/2 lyžičky sušené droždie;
- 3 vajcia;
- 1/2 pohára masla;
- 1/2 pohára cukru;
- 2 lyžičky medu;
- 1 lyžička vanilky;
- 1/2 lyžičky soli;
Ovocná zmes:
- 1/2 pohára hrozienka;
- 1/4 pohára čokoládové lupienky;
- 1/2 pohára sušené kandizované ovocie (citrón, pomaranč);
- 1/2 pohára sušené ďatle;
- 2/3 pohára vlašské orechy;
- 2 lyžice múky;
Postup:
- Suroviny na cesto zmiešame a necháme kysnúť 3-4 hodiny.
- Formu na panettone (alebo inú) vymastíme s maslom a pomúčime.
- V miske zmiešame sušené ovocie a posypeme múkou.
- Vykysnuté cesto premiestnime na pomúčenú dosku a hnetieme, aby sme sa zbavili vzduchových bublín. Cesto rozdelíme na 4 časti ktoré vytvarujeme na disky. Na každý dáme štvrtinu pripravenej ovocnej zmesi. Preložíme napoly a hnetieme až je ovocná zmes zapracovaná do cesta. Znovu vytvarujeme na disk.
- Každé dva disky zlepíme dohromady a hrany stlačíme doprostred, aby nám vznikla guľka. Dve vzniknuté guľky dáme vedľa seba do formy na pečenie. Zakryjeme fóliou a necháme vykysnúť 2-3 hodiny.
- Pečieme 10 minút pri teplote 200 °C (400 °F) a 40-50 minút pri teplote 190 °C (375 °F) až kým tester zapichnutý do cesta vyjde von čistý. Po upečení necháme vychladnúť. Skladujeme zabalené do fólie.
0 comments:
Zverejnenie komentára