streda 9. decembra 2015

Mrkvové mafiny


Suroviny:
  • 1 pohár hladkej múky, 250 ml;
  • 1 pohár celozrnnej múky;
  • 2 lyžičky prášku do pečiva;
  • 1 lyžička sódy bikarbóny;
  • 1/2 lyžičky soli;
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/2 lyžičky muškátový oriešok;
  • 2/3 pohára hnedého cukru, 150 ml;
  • 3 vajcia;
  • 5 lyžíc kokosového oleja, 100 ml;
  • Biely jogurt, 100 ml;
  • 2 veľké nastrúhané mrkvy (2 poháre);
  • 1/2 pohára nasekaných mandlí;
  • 1/2 pohára hrozienok;
Navrch:
  • Krémový syr, 500 ml;
  • 1 lyžička vanilky;
  • 2/3 pohára práškového cukru, 150 ml;
Postup:
  1. Suroviny na cesto zmiešame v robote. Kokosový olej rozpustíme, ak je tuhý.
  2. Vymiešané cesto naplníme do košíčkov vo forme na mafiny. Pečieme pri teplote 200 °C (400 °F) cca 24 minút.
  3. V miske vymiešame krémový syr spolu s vanilkou a cukrom. Ozdobíme ním mafiny. Skladujeme v chladničke.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...