piatok 13. marca 2015

Melintzanes Yiahni - Zemiaky s baklažánom


Suroviny:
  • 1 stredný baklažán;
  • 3 vačšie zemiaky;
  • 5 lyžíc olivový olej;
  • 2 strúčiky cesnaku;
  • 1 lyžica petržlen;
  • paradajkový pretlak;
  • 1–2 poháre vody;
  • 1/2 lyžice soli;
  • čierne korenie.
Postup:
  1. Baklažán ošúpeme a nakrájame na 3 cm kocky. Namočíme do slanej vody na 15 minút.
  2. Kocky osušíme a jemne vyžmýkame. Pražíme na oleji až zhnednú.
  3. Pridáme cesnak a nakrájané zemiaky. Minútu miešame, potom podlejeme vodou. Pridáme korenie a pretlak.
  4. Varíme 20 minút až sa voda vyparí. Necháme trochu ochladnúť a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...