štvrtok 19. marca 2015

Mrežovník


Suroviny:
  • 6 jabĺk;
  • 1 kopcovitá lyžica cukru;
  • škorica;
  • posekané orechy;
Na cesto:
  • hladká múka, 600 gr.;
  • cukor, 200 gr.;
  • maslo, 250 gr.;
  • 2 vajcia;
  • citrónová kora;
  • 1 lyžica prášku do pečiva.
Postup:
  1. Z jabĺk vyberieme jaderník a nastrúhame ich. 
  2. Suroviny na cesto vymiešame. Maslo iba nakrájame na kúsky, neroztopíme ho.
  3. Z jabĺk vytlačíme prebytočnú šťavu, z ktorej je výborný jablkový džús.
  4. Z cesta odkrojíme tretinu. Zo zvyšných 2/3 vyváľame obdĺžnikový plátok. Premiestnime ho nakrútený na váľok na vymastený plech. Hrany utlačíme rovnomerne na boky plechu.
  5. Cesto posypeme strúhankou, aby odsala prebytočnú šťavu. Naplníme jablkami. 
  6. Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme prúžky a dáme navrch koláča.
  7. Pečieme pri teplote 180 °C (350 °F) približne 40-45 minút. Podávame nakrájané na kocky.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...