Suroviny:
- 6 jabĺk;
- 1 kopcovitá lyžica cukru;
- škorica;
- posekané orechy;
Na cesto:
- hladká múka, 600 gr.;
- cukor, 200 gr.;
- maslo, 250 gr.;
- 2 vajcia;
- citrónová kora;
- 1 lyžica prášku do pečiva.
Postup:
- Z jabĺk vyberieme jaderník a nastrúhame ich.
- Suroviny na cesto vymiešame. Maslo iba nakrájame na kúsky, neroztopíme ho.
- Z jabĺk vytlačíme prebytočnú šťavu, z ktorej je výborný jablkový džús.
- Z cesta odkrojíme tretinu. Zo zvyšných 2/3 vyváľame obdĺžnikový plátok. Premiestnime ho nakrútený na váľok na vymastený plech. Hrany utlačíme rovnomerne na boky plechu.
- Cesto posypeme strúhankou, aby odsala prebytočnú šťavu. Naplníme jablkami.
- Zo zvyšnej tretiny cesta vyvaľkáme prúžky a dáme navrch koláča.
- Pečieme pri teplote 180 °C (350 °F) približne 40-45 minút. Podávame nakrájané na kocky.
0 comments:
Zverejnenie komentára