nedeľa 8. decembra 2013

Polievka z červenej šošovice po indicky



Suroviny:
  • 2 cibule, nadrobno nakrájané;
  • 4 strúčiky cesnaku;
  • 2 lyžice zmesi pre Shahi Veg Korma (alebo mletá rasca, koriander, kurkuma, čierne korenie);
  • 2 čili papričky, nadrobno nakrájané;
  • 2 hrnčeky červenej šošovice;
  • 2 paradajky, nadrobno nakrájané (alebo paradajkové pyré);
  • 2 litre zmesi vody a kuracieho bujónu;
  • 2 lyžice soli;
  • 2 citróny;
  • hrsť čerstvého koriandru.

Postup:
  1. Cesnak spolu s cibuľou osmažíme na olivovom oleji. Prisypeme zmes korení a čili papričky a popražíme ešte minútu.
  2. Červenú šošovicu prepláchneme vodou a pridáme do hrnca. Zalejeme zmesou vody a bujónu, pridáme nakrájané paradajky. Po zovretí povaríme zakryté cca 35 minút, až sa šošovica rozvarí do polievky.
  3. Polievku dochutíme soľou, šťavou z citrónov a nadrobno nakrájaným koriandrom a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...