Suroviny:
- 2 cibule, nadrobno nakrájané;
- 4 strúčiky cesnaku;
- 2 lyžice zmesi pre Shahi Veg Korma (alebo mletá rasca, koriander, kurkuma, čierne korenie);
- 2 čili papričky, nadrobno nakrájané;
- 2 hrnčeky červenej šošovice;
- 2 paradajky, nadrobno nakrájané (alebo paradajkové pyré);
- 2 litre zmesi vody a kuracieho bujónu;
- 2 lyžice soli;
- 2 citróny;
- hrsť čerstvého koriandru.
Postup:
- Cesnak spolu s cibuľou osmažíme na olivovom oleji. Prisypeme zmes korení a čili papričky a popražíme ešte minútu.
- Červenú šošovicu prepláchneme vodou a pridáme do hrnca. Zalejeme zmesou vody a bujónu, pridáme nakrájané paradajky. Po zovretí povaríme zakryté cca 35 minút, až sa šošovica rozvarí do polievky.
- Polievku dochutíme soľou, šťavou z citrónov a nadrobno nakrájaným koriandrom a podávame.
0 comments:
Zverejnenie komentára