pondelok 30. decembra 2013

Vanilkové rožky


Suroviny:
  • hladká múka, 330 gr.;
  • maslo alebo Hera, 220 gr.;
  • práškový cukor, 120 gr.;
  • mleté orechy, 120 gr.;
  • 1 vajce;
  • 1 vanilkový cukor.
Postup:
  1. Vypracujeme cesto, zabalíme do fólie a dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.
  2. Pripravíme si veľký plech. Dáme doňho papier na pečenie.
  3. Cesto vyberieme z chladničky, rozdelíme ho na niekoľko kusov. Každý kus ušúľame asi na hrúbku ukazováka, pokrájame ho na rovnako dlhé kúsky. 
  4. Každý kúsok vyformujeme do tvaru rožka a preložíme na plech. Pečieme na 160 °C (320 F) cca 16 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...