Suroviny:
- 1 malá tekvica;
- 1 konzerva kondenzovaného mlieka, 300 ml;
- 4 vajcia;
- hnedý cukor, 200 gr.
- 3/4 lyžičky škorice;
- 1/4 lyžičky muškátového oriešku;
- hladká múka, 350 gr.;
- štipka prášku do pečiva;
- štipka soli;
- maslo, 150 gr.;
- ľadová (chladná) voda.
Postup:
- Tekvicu rozrežeme napoly a položíme na plech narezanou stranou nadol. Pečieme 1 hodinu na 180 °C (350 F).
- Tekvicu necháme ochladnúť. Vyberieme z nej semienka a vyhodíme ich.
- Tekvicu vydlabeme a zmes rozdelíme na malé kúsky. Zmiešame s kondenzovaným mliekom, vajíčkami, cukrom (cukor je voliteľný), škoricou a muškátovým orieškom.
- V druhej miske zmiešame múku so štipkou prášku do pečiva a štipkou soli. Pridáme maslo a vychladenú vodu. Vymiešame na cesto.
- Cesto utlačíme na dno a hrany okrúhlej formy. Naplníme tekvicovou zmesou.
- Pečieme na 180 °C (350 F) skoro 2 hodiny.
0 comments:
Zverejnenie komentára