utorok 24. decembra 2013

Tekvicový koláč


Suroviny:
  • 1 malá tekvica;
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka, 300 ml;
  • 4 vajcia;
  • hnedý cukor, 200 gr. 
  • 3/4 lyžičky škorice;
  • 1/4 lyžičky muškátového oriešku;
  • hladká múka, 350 gr.;
  • štipka prášku do pečiva;
  • štipka soli;
  • maslo, 150 gr.;
  • ľadová (chladná) voda.

Postup:
  1. Tekvicu rozrežeme napoly a položíme na plech narezanou stranou nadol. Pečieme 1 hodinu na 180 °C (350 F).
  2. Tekvicu necháme ochladnúť. Vyberieme z nej semienka a vyhodíme ich.
  3.  Tekvicu vydlabeme a zmes rozdelíme na malé kúsky. Zmiešame s kondenzovaným mliekom, vajíčkami, cukrom (cukor je voliteľný), škoricou a muškátovým orieškom. 
  4. V druhej miske zmiešame múku so štipkou prášku do pečiva a štipkou soli. Pridáme maslo a vychladenú vodu. Vymiešame na cesto. 
  5. Cesto utlačíme na dno a hrany okrúhlej formy. Naplníme tekvicovou zmesou. 
  6. Pečieme na 180 °C (350 F) skoro 2 hodiny. 

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...