pondelok 28. januára 2013

Čučoriedkovo-citrónové mafiny


Suroviny (na 12 ks):
  • 2 poháre hladkej múky, 290 gr.;
  • 3/4 pohára cukru, 150 gr.;
  • 1 lyžica prášku do pečiva;
  • 1/2 lyžičky soli;
  • 2 vajcia;
  • 3/4 pohára smotany alebo mlieka, 180 ml;
  • 1/2 pohára rozpusteneho masla, 100 gr.;
  • 1 lyžica citrónovej šťavy;
  • 3/4 pohára čerstvých čučoriedok (alebo malín).
Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. 
  2. V menšej miske vyšľaháme vajcia spolu so smotanou (alebo mliekom), maslom a citrónovou šťavou.
  3. Do zmesi vo veľkej miske vyhĺbime jamku, do ktorej prilejeme vajíčkovú zmes a vymiešame na cesto. Nakoniec pridáme čučoriedky.
  4. Formu na mafiny potrieme olejom na naplníme. Pečieme v rúre predohriatej na 200°C (400 °F) 18-20 minút. Vychladíme aspoň 5 minút pred podávaním.

1 comments:

Maracuya povedal(a)...

To vyzerá fajne! ;-)

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...