Ingrediencie (pre 3 osoby):
- 2 veľké kuracie prsia, 500 gr.;
- 1 cibuľa, 50 gr.;
- cestoviny (napr. špenátové tagliatelle), 250 gr.;
- 1 vysokopercentná smotana, 215 ml;
- 1 lyžica olivový olej;
- huby (shiitake alebo šampiňóny), 200 gr.;
- soľ, čierne korenie, sladká paprika, tymián.
Postup:
- Do vriacej a osolenej vody vhodíme cestoviny. Povaríme 8–10 minút, až sú “al dente”.
- Kura osolíme a opopríme. Na oleji smažíme kuracie prsia vcelku, až sú hotové. Vyberieme na krájaciu dosku a natenko nakrájame.
- Nadrobno nakrájanú cibuľku osmažíme na zvyšku oleja. Pridáme huby, papriku, tymián, soľ a postupne prilievame smotanu. Varíme 7–10 minút, až omáčka zhustne.
- Primiešame kurča, dosolíme podľa chuti. Necháme chvíľku prehriať a zamiešame do cestovín. Podávame.
0 comments:
Zverejnenie komentára