piatok 18. januára 2013

Bramboračka


Suroviny:
  • zemiaky, 150 gr.;
  • sadlo (alebo ghee), 3 lyžice;
  • 1 cibuľa;
  • 2 mrkvy;
  • 2 ks koreňového petržlenu;
  • 1/2 koreňového zeleru;
  • hrsť sušených húb;
  • múka, 2 lyžice;
  • voda alebo bujón, 2 l;
  • 5 strúčikov cesnaku;
  • drvená rasca;
  • majoránka;
  • petržlen;
  • soľ a čierne korenie.
Postup:
  1. Sušené huby namočíme na 15 minút do vody.
  2. Cibuľu nakrájame na pásiky, koreňovú zeleninu na kocky.
  3. Na rastlinnom masle ghee (alebo sadle) orestujeme cibuľu spolu s koreňovou zeleninou a hubami.
  4. Zmes posypeme múkou, minútu popražíme. Zalejeme vodou s bujónom a varíme od zovretia 10 minút.
  5. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak a okoreníme. Povaríme ďalších 10 minút.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...