Suroviny:
- zemiaky, 150 gr.;
- sadlo (alebo ghee), 3 lyžice;
- 1 cibuľa;
- 2 mrkvy;
- 2 ks koreňového petržlenu;
- 1/2 koreňového zeleru;
- hrsť sušených húb;
- múka, 2 lyžice;
- voda alebo bujón, 2 l;
- 5 strúčikov cesnaku;
- drvená rasca;
- majoránka;
- petržlen;
- soľ a čierne korenie.
Postup:
- Sušené huby namočíme na 15 minút do vody.
- Cibuľu nakrájame na pásiky, koreňovú zeleninu na kocky.
- Na rastlinnom masle ghee (alebo sadle) orestujeme cibuľu spolu s koreňovou zeleninou a hubami.
- Zmes posypeme múkou, minútu popražíme. Zalejeme vodou s bujónom a varíme od zovretia 10 minút.
- Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak a okoreníme. Povaríme ďalších 10 minút.
0 comments:
Zverejnenie komentára