nedeľa 7. septembra 2014

Krémová polievka s pórom a zemiakmi


Suroviny:
  • 3 póry;
  • 2 lyžice masla;
  • 3 stredne veľké zemiaky;
  • 3 poháre vody, 750 ml;
  • 2 lyžice kuracieho bujónu;
  • 1/2 pohára smotany na šľahanie, 120 ml;
  • soľ a čierne korenie.
Postup:
  1. Pór umyjeme a očistíme, nakrájame na kolieska. Osmažíme na masle cca 10 minút.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ich spolu s pórom do elektrického hrnca na pomalé varenie (Crockpot).
  3. Prilejeme vodu s bujónom a 2/5 lyžice soli a varíme cca 2  hodiny na vyššej teplote.
  4. Pridáme smotanu a necháme ešte 10 minút dojsť.
  5. Zeleninu v polievke podusíme na kašu. Podávame so soľou a čiernym korením, prípadne pažítkou.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...