Suroviny:
- 3 póry;
- 2 lyžice masla;
- 3 stredne veľké zemiaky;
- 3 poháre vody, 750 ml;
- 2 lyžice kuracieho bujónu;
- 1/2 pohára smotany na šľahanie, 120 ml;
- soľ a čierne korenie.
- Pór umyjeme a očistíme, nakrájame na kolieska. Osmažíme na masle cca 10 minút.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Dáme ich spolu s pórom do elektrického hrnca na pomalé varenie (Crockpot).
- Prilejeme vodu s bujónom a 2/5 lyžice soli a varíme cca 2 hodiny na vyššej teplote.
- Pridáme smotanu a necháme ešte 10 minút dojsť.
- Zeleninu v polievke podusíme na kašu. Podávame so soľou a čiernym korením, prípadne pažítkou.
0 comments:
Zverejnenie komentára