Ingrediencie (pre 3-4 osoby):
- 4 papriky,
- 450 g mletého chudého morčacieho mäsa,
- 1 šálka varenej quinoy,
- 1 celé vajíčko,
- 2-3 bielky,
- ½ šálky nakrájanej cibule,
- talianske korenie (rozmarín, tymián, paprika, saturejka, bazalka, estragón),
- (petržlen / koriander),
- pár strúčikov cesnaku,
- soľ,
- paradajkový pretlak,
- parmezán na posypanie.
Postup:
- Uvaríme quinou. Papriky umyjeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme semienka.
- Vo veľkej miske zmiešame mleté morčacie mäso, quinou, vajíčko, bielky, nakrájanú cibuľku, roztlačený cesnak, soľ, korenie a časť paradajkového pretlaku. Môžme pridať i čerstvý petržlen či koriander. (Mäso je možné nakoreniť i skôr a nechať odležať).
- Predhrejeme trúbu na 180 °C. Každú rozpolenú papriku naplníme touto zmesou. Pečieme 45 minút. 15 minút pred dopečením môžme na každú naplnenú papriku dať lyžičku pretlaku a kúsok parmezánu.
Zdroj: Fitness. Sezemice: Východočeská tiskárna. ISSN 1212 2386. (September 2012)
0 comments:
Zverejnenie komentára