sobota 23. februára 2013

Papriky plnené morčacím mäsom

Ingrediencie (pre 3-4 osoby):

  • 4 papriky,
  • 450 g mletého chudého morčacieho mäsa,
  • 1 šálka varenej quinoy,
  • 1 celé vajíčko,
  • 2-3 bielky,
  • ½ šálky nakrájanej cibule,
  • talianske korenie (rozmarín, tymián, paprika, saturejka, bazalka, estragón),
  • (petržlen / koriander),
  • pár strúčikov cesnaku,
  • soľ,
  • paradajkový pretlak,
  • parmezán na posypanie.

Postup:

  1. Uvaríme quinou. Papriky umyjeme, rozkrojíme na polovice a vyberieme semienka.
  2. Vo veľkej miske zmiešame mleté morčacie mäso, quinou, vajíčko,  bielky, nakrájanú cibuľku, roztlačený cesnak, soľ, korenie a časť paradajkového pretlaku. Môžme pridať i čerstvý petržlen či koriander. (Mäso je možné nakoreniť i skôr a nechať odležať).
  3. Predhrejeme trúbu na 180 °C. Každú rozpolenú papriku naplníme touto zmesou. Pečieme 45 minút. 15 minút pred dopečením môžme na každú naplnenú papriku dať lyžičku pretlaku a kúsok parmezánu.


Zdroj: Fitness. Sezemice: Východočeská tiskárna. ISSN 1212 2386. (September 2012)

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...