Suroviny:
- 1 1/3 pohára ovsených vločiek;
- 3/4 pohára celozrnnej múky;
- 1 1/2 lyžičky škorice;
- 3/4 lyžičky prášku do pečiva;
- 4 lyžice kokosového oleja;
- 4 lyžice hnedého cukru;
- 1 ľanové "vajce" (3 lyžice vody, 1 lyžica mleté ľanové semienka);
- 2 lyžičky vanilky;
- 1/2 pohára vlašské orechy;
- 1/2 pohára hrozienok;
Postup:
- V miske zmiešame ovsené vločky, celozrnnú múku, škoricu a prášok do pečiva.
- V keramickej miske zmiešame kokosový olej, cukor, ľanové vajce a vanilku. Ohrejeme v mikrovlnke cca 30 sekúnd. Vymiešame.
- Rúru predhrejeme na 190 °C (375 °F).
- Zmes z keramickej misky prilejeme do vačšej misky. Primiešame orechy a hrozienka. Množstvo, ktoré sa vojde asi na 1 lyžicu vyformujeme na sušienku a dáme na plech. Opakujeme až použijeme celé cesto.
- Pečieme cca 20 minút. Po vychladení podávame, zvyšok skladujeme v chladničke.
0 comments:
Zverejnenie komentára