piatok 5. februára 2016

Ramen s vajíčkom a zázvorovým kuracím vývarom


Suroviny:
  • 1 lyžička sezamový olej;
  • 1 lyžica olivový olej;
  • 1 lyžica citrónová tráva;
  • 1 lyžica cesnaku so zázvorom;
  • 1/2 lyžičky mletého koriandru;
  • 3 poháre kuracieho vývaru;
  • 1 pohár nakrájaných shiitake húb;
  • 1 pohár najemno nakrájanej červenej papriky;
  • 2 poháre mladého špenátu;
  • 1 lyžica bieleho octu;
  • 2 vajcia;
  • 1 balenie cestovín na Ramen; 
  • 1 lyžička sójovej omáčky;
  • 1 lyžička ryžového octu;
  • 1/4 pohára najemno nakrájanej zelenej cibuľky;
Postup:
  1. Sušené shiitake huby namočíme do vriacej vody,
  2. Na sezamovom a olivovom oleji osmažíme citrónovú trávu, cesnak, zázvor a koriander. Prilejeme kurací vývar a povaríme 20 minút. Primiešame sójovú omáčku a ryžový ocot.
  3. Na oleji v osobitnej panvici osmažíme shiitake huby spolu s paprikou cca 10 minút. Pridáme špenát a povaríme ďalšie 2 minúty.
  4. Do stredne veľkého hrnca dáme vriacu vodu spolu s bielym octom. Pomocou varechy miešaním vytvoríme vodný vír. Doprostred dáme vajce a necháme cca 3 minúty variť, už nemiešame. Vyberieme pomocou dierovanej varechy a opakujeme pre druhé vajce.
  5. Cestoviny na Ramen uvaríme vo vode podľa inštrukcií na obale.
  6. Do servírovacej misky vložíme najprv cestoviny, potom pripravenú zeleninovú zmes, vajce a zalejeme vývarom. Posypeme jarnou cibuľkou a podávame.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...