Suroviny:
- 1 lyžička sezamový olej;
- 1 lyžica olivový olej;
- 1 lyžica citrónová tráva;
- 1 lyžica cesnaku so zázvorom;
- 1/2 lyžičky mletého koriandru;
- 3 poháre kuracieho vývaru;
- 1 pohár nakrájaných shiitake húb;
- 1 pohár najemno nakrájanej červenej papriky;
- 2 poháre mladého špenátu;
- 1 lyžica bieleho octu;
- 2 vajcia;
- 1 balenie cestovín na Ramen;
- 1 lyžička sójovej omáčky;
- 1 lyžička ryžového octu;
- 1/4 pohára najemno nakrájanej zelenej cibuľky;
Postup:
- Sušené shiitake huby namočíme do vriacej vody,
- Na sezamovom a olivovom oleji osmažíme citrónovú trávu, cesnak, zázvor a koriander. Prilejeme kurací vývar a povaríme 20 minút. Primiešame sójovú omáčku a ryžový ocot.
- Na oleji v osobitnej panvici osmažíme shiitake huby spolu s paprikou cca 10 minút. Pridáme špenát a povaríme ďalšie 2 minúty.
- Do stredne veľkého hrnca dáme vriacu vodu spolu s bielym octom. Pomocou varechy miešaním vytvoríme vodný vír. Doprostred dáme vajce a necháme cca 3 minúty variť, už nemiešame. Vyberieme pomocou dierovanej varechy a opakujeme pre druhé vajce.
- Cestoviny na Ramen uvaríme vo vode podľa inštrukcií na obale.
- Do servírovacej misky vložíme najprv cestoviny, potom pripravenú zeleninovú zmes, vajce a zalejeme vývarom. Posypeme jarnou cibuľkou a podávame.
0 comments:
Zverejnenie komentára