Suroviny:
- 2/5 pohára rozpusteného masla, 100 ml;
- 2/3 pohára jemný hnedý cukor, 150 gr.;
- 3 vajcia;
- 1 lyžička vanilky;
- 4 lyžice kukuričný škrob;
- 1 1/4 pohára hladkej múky, 250 gr.;
- 2 lyžičky prášku do pečiva;
- mlieko, 75 ml;
- 5 hrušiek;
- 1/2 pohára čokoládových lupienkov;
Postup:
- Hrušky olúpeme a prekrojíme pozdĺžne napoly.
- V robote necháme vyšľahať spolu rozpustené maslo, cukor, vajcia a vanilku. Pridáme preosiatu múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Necháme vymiešať. Prilejeme mlieko a zase necháme zmiešať. Ručne primiešame čokoládové lupienky.
- Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). Formu na koláč vymastíme s maslom a vysypeme s múkou.
- Na okrúhlu stranu hrušky urobíme viacnásobné zárezy s nožom.
- Do formy na koláč vylejeme pripravenú zmes. Hrušky poukladáme navrch.
- Pečieme cca 40 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť. Podávame napr. posypané práškovým cukrom.
0 comments:
Zverejnenie komentára