piatok 26. augusta 2016

Hruškovo-čokoládový koláč


Suroviny:
  • 2/5 pohára rozpusteného masla, 100 ml;
  • 2/3 pohára jemný hnedý cukor, 150 gr.;
  • 3 vajcia;
  • 1 lyžička vanilky;
  • 4 lyžice kukuričný škrob;
  • 1 1/4 pohára hladkej múky, 250 gr.;
  • 2 lyžičky prášku do pečiva;
  • mlieko, 75 ml;
  • 5 hrušiek;
  • 1/2 pohára čokoládových lupienkov;
Postup:
  1. Hrušky olúpeme a prekrojíme pozdĺžne napoly. 
  2. V robote necháme vyšľahať spolu rozpustené maslo, cukor, vajcia a vanilku. Pridáme preosiatu múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Necháme vymiešať. Prilejeme mlieko a zase necháme zmiešať. Ručne primiešame čokoládové lupienky.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C (400 °F). Formu na koláč vymastíme s maslom a vysypeme s múkou.
  4. Na okrúhlu stranu hrušky urobíme viacnásobné zárezy s nožom. 
  5. Do formy na koláč vylejeme pripravenú zmes. Hrušky poukladáme navrch.
  6. Pečieme cca 40 minút. Po upečení necháme trochu vychladnúť. Podávame napr. posypané práškovým cukrom.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...