piatok 5. februára 2016

Maslové rožky zo špaldovej múky


Suroviny:
  • 4 poháre špaldovej múky, 500 gr.;
  • voda, 270 ml;
  • 1/2 lyžice sušené droždie;
  • 1 lyžička cukru;
  • 1 1/2 lyžičky soli;
  • 5 lyžíc masla.
Postup:
  1. Vodu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 30 sekúnd. Pridáme sušené droždie a cukor, necháme postáť.
  2. Do misky kuchynského robota dáme múku, soľ a maslo. Prilejeme pripravený kvások z predchádzajúceho kroku. Necháme vymiesiť.
  3. Zakryté necháme kysnúť cca 2 hodiny.
  4. Cesto rozdelíme na 8 kusov a vytvarujeme na guľky. Postriekame vodou a necháme postáť zakryté cca 1 hodinu.
  5. Každú guľku vyvaľkáme na elipsu a zrolujeme do rožka. Postriekame vodou a necháme ešte 30 minút podrásť. 
  6. Do rúry vložíme kameň na pizzu a predhrejeme na 250 °C (500 °F). Kameň opatrne vyberieme, posypeme kukuričnou múkou a poukladáme naňho rožky. Pečieme 10 minút. 
  7. Po 10 minútach znížime teplotu na 200 °C (400 °F) a dopečieme cca 6 minút. Necháme vychladnúť, najlepšie chutia čerstvé.

0 comments:

Zverejnenie komentára

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...