Suroviny:
- 4 poháre špaldovej múky, 500 gr.;
- voda, 270 ml;
- 1/2 lyžice sušené droždie;
- 1 lyžička cukru;
- 1 1/2 lyžičky soli;
- 5 lyžíc masla.
Postup:
- Vodu dáme zohriať do mikrovlnky na cca 30 sekúnd. Pridáme sušené droždie a cukor, necháme postáť.
- Do misky kuchynského robota dáme múku, soľ a maslo. Prilejeme pripravený kvások z predchádzajúceho kroku. Necháme vymiesiť.
- Zakryté necháme kysnúť cca 2 hodiny.
- Cesto rozdelíme na 8 kusov a vytvarujeme na guľky. Postriekame vodou a necháme postáť zakryté cca 1 hodinu.
- Každú guľku vyvaľkáme na elipsu a zrolujeme do rožka. Postriekame vodou a necháme ešte 30 minút podrásť.
- Do rúry vložíme kameň na pizzu a predhrejeme na 250 °C (500 °F). Kameň opatrne vyberieme, posypeme kukuričnou múkou a poukladáme naňho rožky. Pečieme 10 minút.
- Po 10 minútach znížime teplotu na 200 °C (400 °F) a dopečieme cca 6 minút. Necháme vychladnúť, najlepšie chutia čerstvé.
0 comments:
Zverejnenie komentára