Suroviny:
- 6 vajec;
- 1 1/4 pohára kryštálového cukru, 300 gr.;
- 200 ml vody;
- 1 1/2 pohára mletých orechov, 100 gr.;
- 1 3/4 pohára múky, 250 gr.;
- 1 prášok do pečiva;
Na plnku:
- smotanový syr, 250 gr.;
- 1/2 pohára nesoleného masla;
- 1/2 pohára cukru;
- 1/2 pohára kakaa;
- 1 lyžička vanilky;
- 1/4 lyžičky soli;
Na ozdobu:
- pekanové orechy;
- kukuričný sirup/javorový sirup/med;
- sypaný kokos;
- Najprv si pripravíme korpus. 6 žĺtok vymiešame s cukrom. Prilejeme vodu a zase rozmiešame.
- V robote necháme vyšľahať bielka.
- Do žĺtkovej zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a mleté orechy. Dobre vymiešame. Pridáme vyšľahaný sneh z bielok a jemne zamiešame.
- Zmes nalejeme do 23 cm (9-palcovej) okrúhlej formy, ktorú sme predtým vymastili maslom a vysypali múkou.
- Pečieme cca 1 hodinu pri teplote 180°C (350°F).
- Pripravíme si plnku. Smotanový syr a maslo musia byť izbovej ploty. Suroviny na plnku dáme do mixéra (kakao preosejeme) a necháme vyšľahať.
- Upečený korpus prekrojíme, aby nám vznikli dva diely. Spodný diel natrieme zvrchu plnkou a zakryjeme vrchným dielom. Zvyšnú plnku použijeme navrch a na kraje torty.
- V malej panvici necháme zovrieť kukuričný sirup alebo med. Miešame 1 minútu, potom odstavíme z plameňa. Vmiešame pekanové orechy, aby sa obalili. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a zapečieme 3 minúty pri teplote 220 °C (425 °F). Necháme chvíľku vychladnúť.
- Na ozdobenie strán torty použijeme napríklad strúhaný kokos, ktorý nanesieme pomocou hrany širšieho noža. Vrch ozdobíme pripravenými pekanovými orechmi.
0 comments:
Zverejnenie komentára